Novak nastavio da pritiska rafu

Categories: Tenis
Tags: Novak, Nole, Djokovic, Tenis

Novak Đoković prethodne nedelje zaradio je novih 975 ATP bodova i dodatno smanjio prednost prvoplasiranog Rafaela Nadala.

Ali, ono pravo bi tek trebalo da usledi sada, kada počinje sezona šljake, tokom koje Rafael Nadal brani 5.000 bodova!

Računajući i Kvins i Vimbldon, koji slede nedugo zatim, Nadal će do leta braniti neverovatnih 7.045 bodova!

U isto vreme Đoković će na šljaci morati da brani svega 945 bodova, što direktno otvara mogućnost da u narednom periodu postane prvi teniser sveta.

Jer, razlika između Nadala i Đokovića, posle četvrtog Novakovog trijufa u isto toliko turnira u 2011. godini, sada iznosi 3.170 bodova.

Nadala sada očekuju odbrane titula na svim turnirima na šljaci na kojima je učestovovao 2010. godine, dakle u Monte Karlu, Rimu, Madridu i na Rolan Garosu. U to vreme, Đoković je igrao polufinale Monte Karla (360), četvrtfinale Rima (180), četvrtfinale Srbija Opena (45), dok u Madridu nije ni učestvovao, pa je potom igrao četvrtfinale Rolan Garosa (360).

Bude li beležio u proseku bolje rezultate na ovim turnirima nego 2010. godine, što je već na prvi pogled jasno da neće biti problem, a uz jedan kiks Nadala - prva pozicija biće realnost već ovog proleća ili leta.

U isto vreme, Viktor Troicki je popravio poziciju za jedno mesto i sada je 16. na svetu, što mu je novi najbolji plasman u karijeri, dok je Janko Tipsarević napredovao za šest mesta i sada je 38.

Veliki skok na listi napravili su Mardi Fiš i Sem Kveri, koji su sada među prvih 20. Najveći pad napravio je Endi Rodik, koji je posle dugo vremena ispao iz deset najboljih.

 

No comment.


Please login to post a comment
maestro
CANADA
Hmm...