Varšava: idealno mesto za doček nove godine

Kategorija: Glavna
Tagovi: Docek Nove Godine, Evropske Prestonice, Doček Varšava, Nova Godina U Poljskoj

Varšava se nalazi u centralnom delu Poljske, čiji je glavni grad. Prostire se na Varšavskoj visoravni, na obali reke Visle, a udaljena je 385km od Baltičkog mora i približno isto toliko od planinskog venca Karpata. Legenda o nastanku ovog prelepog grada kaže da se ribar Vars zaljubio u predivnu sirenu Savu, koju je upoznao na obali Visle. Na mestu gde su se upoznali, njoj u čast, podigao je grad i nazvao ga Var-Sava, kombinujući njihova dva imena.

Varšava je jedan od kulturnih i poslovnih centara Evrope, koji turiste iz svih krajeva sveta privlači nesvakidašnjim spojem modernog i tradicionalnog. Metropola vrvi životom, nudi obilje kulturno-istorijskih znamenitosti i mogućnost savršenog provoda, bilo da dolazite za vikend ili na duži period.

Varšava je čarobna, u koje god doba godine da je posetite. Važi za jedan od najzelenijih evropskih gradova, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Međutim, doček Nove godine u Varšavi posebno je iskustvo, a obrazložićemo vam i zašto.

Poljska je katolička zemlja. Božić, kao najradosniji hrišćanski praznik, obeležava se svečano 24. decembra i slavi ga 98% stanovništva. Vreme Adventa protiče u prazničnom raspoloženju, grad je predivno okićen i svetlucav, a reke nasmejanog domaćeg stanovništva i turista slivaju se ulicama Varšave. Nakon proslave Hristovog rođenja, sledi doček Nove godine, koji iako nije zvanični državni praznik, svi slave.

Ponuda za doček Nove godine u Varšavi i više je nego raznovrsna. Svi žele da doček bude poseban i da ga provedu najlepše moguće, jer urbana legenda poručuje „Kako provedete novogodišnju noć, takva će vam biti cela godina“. Žurke, mirne večeri u restoranima praćene klasičnom muzikom, zabave za seniore, zabave za porodice – doček Nove godine u Varšavi nudi sve to i još mnogo više.

Izdvojićemo mesta za koja se uvek traži karta više, a gde je dobar provod zagarantovan:

Bar Studio

Bar Studio se nalazi u samom srcu Varšave, u pozorišnom studiju u Palati kulture i nauke. Zgradu nećete promašiti, jer je najveća u gradu, a nalazi se na adresi Plac Defilad 1. Bar Studio je tokom nedelje popularni bar, dok se vikendima pretvara u noćni klub.

Novogodišnja žurka počinje od 21h. Ako vam ideja o pijuckanju koktela, uz ritmove popularnih hitova, između monumentalnih stubova u pravoj palati, zvuči privlačno, ovo je pravo mesto za vas. U ponoć vas očekuje spektakularni vatromet, a lokacija na kojoj se nalazite pružiće vam najbolji pogled. Najavljena tema novogodišnje proslave je „This time will be different“. Zvuči primamljivo, zar ne?

Club Poglos

Poglos je klub koji je nastao kao projekat prijatelja koji su želeli da ponude alternativno mesto za održavanje događaja i dobru zabavu, a spaja nezavisnu i mejnstrim kulturu.  Nalazi se na adresi Burakowska 12, na mestu gde je bio nekadašnji Centralni dom kulture. Poglos svojim posetiocima nudi raznovrsnost, a tako će biti i za novogodišnju noć.

Kupovinom jedne ulaznice, dobijate ulaz na dve zabave. Na prvom spratu ćete konzumirati ukusne veganske specijalitete, dok u pozadini svira alternativna muzika. Zavaljeni u udobne sofe možete ćaskati i razmenjivati ideje sa gomilom stranaca, jer je klub izuzetno posećen. Ako vam zvuči suviše obično, ništa ne brinite – na spratu se odvija prava žurka, praćena glasnom muzikom, laserskim osvetljenjem i plesačima. „Brutaz“ žurke se redovno organizuju za doček Nove godine u Varšavi. Ako ste obožavatelj tehno muzike, nećete ostati razočarani.

Club Spatif

Klub Spatif nalazi se na svega 15 minuta hoda od Palate kulture i nauke, na adresi Aleje Ujazdowskie 45. Spatif je legendardno mesto, gde su se tokom komunizma poljski umetnici okupljali i razmenjivali ideje. Ako želite na jednu noć da se osećate kao boem, klub Spatif je savršeno mesto za vas. Enterijer kluba je u vintage duhu, dok muzika na svakom spratu varira od fanka do bluza.

Na ovom mestu su najbolji kokteli u gradu, pripremani od strane obučenih konobara, dok će kuhinja za doček Nove godine raditi celu noć, te možete probati i neke ukusne domaće specijalitete.

Ako nemate želju da doček Nove godine u Varšavi provedete u jednom određenom lokalu, neobavezno prošetajte po Mazowiecka ulici, gde se nalazi mnoštvo dobrih klubova. Enklawa je jedan od onih koji nude izvrstan provod. Ulice Novogrodzka i Zurawia takođe obiluju velikim brojem restorana i kafića, od kojih vam se neki može učiniti primamljivim za provod novogodišnje noći.

Paros Greek Restaurant svake godine organizuje tradicionalnu grčku proslavu Nove godine. Glasna muzika, grčki specijaliteti i pića, druželjubivi domaćini i gosti, nalik na vesele proslave u našoj zemlji.

Ljubitelji rok i metal muzike u Varšavi će naći savršen provod po svom ukusu, obzirom da iz Poljske potiče veliki broj metal bendova, a lokalci su pobornici takvih zvukova. ROCK/Metal Sylwester biće pravi odabir za vas.

Club Sen na obali reke Visle zadovoljiće ljubitelje mirnijeg i klasičnijeg provoda. Predivan pogled na grad i vatromete sa svetlucave reke, uz nežne ritmove klasične muzike, biće idealni za ples i uživanje.

 

Doček Nove godine u Varšavi može biti sve nabrojano i još mnogo, mnogo više. Prestonica Poljske je jedan od modernih centara stare Evrope koji će zadovoljiti ukuse najizbirljivijih gostiju. Na vama je samo da dođete i srećno uplovite u Novu 2020. godinu.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar