Najjednostavnija salata za pripremu, za posao i poneti

Kategorija: Hrana
Tagovi: Salata Za Posao, Salata Od Kukuruza, Krem Salata, Kremaste Salate, Salate Za Poneti

Da li izbegavate da na posao nosite hranu samo iz razloga jer vas mrzi da je spremite, ili ipak imate neki drugi razlog?

 

Bilo kako bilo, gledajući isključivo samo svoje kolege jednostavnim zapažanjem ustanovio sam da veći broj njih nema običaj da kući spremi neko jelo i donese ga na posao, već se češće odlučuje za brzu hranu i hranu iz dostave (peciva, pice, hamburgeri, lazanje, kineska hrana, pite, salate, lista je beskonačna). Retko, ali baš retko kad se dogodi da neko ponese klopu sa sobom, a ti izuzeci se dešavaju uglavnom posle slava, svadbi, rođendana...

 

Bez obzira na svu to šarenlikost ponude brze hrane, nakon dužeg vremena često se upada u "agoniju" i postavlja čuveno pitanje: Šta jesti danas?

Fotografiju pozajmio: kaboompics

Ima tu i drugih negativnih posledica po ovakav tempo života, a zdravlje i ekonomski aspekt su samo jedni od njih. Hrana iz dostave je često skupa, pecivo nas goji, holesterol nas razara, pekarka nas nervira hvatanjem hrane golim rukama kojim je držala štrokav novac dok se raskusuravala sa prethodnom mušterijom i td.

 

Da ne bih davio više sa ovim stvarima, želeo bih da pređem na konkretnu stvar, naročito ako ste se prepoznali u nekom od gore navedenih pasusa, a to je da vas ohrabrim i podstaknem da sami spremite sebi hranu i ponesete je na posao. Ta priprema hrane ne mora da bude dugotrajan proces. Naprotiv, priprema hrane vam može oduzeti svega par minuta vremena, a da bih Vam to i dokazao u nastavku ću dati jedan kratak recept za pripremu kremaste salate od kukuruza.

 

Za ovu salatu trebaće vam 3 sastojka:

 

  • Kukuruz šećerac - Ako kupujete zamrznuti kukuruz preporučujem Frikomov jer je, bar po meni, najukusniji, najbolje iseckan i očišćen od parčića klipova. Kod drugih proizvođača sam pronalazio svašta.
  • Jedna mala pavlaka
  • Jedan mali jogurt
  •  

    Način pripreme je poprilično jednostavan i kratak, a neće vam oduzeti više od 10 minuta efektivnog vremena, sa sve pranjem sudova nakon pripreme. 

     

    Uzmite jednu manju šerpu i stavite kukuruz da se kuva. 

    Nakon petnaestak do dvadeset minuta kukurz će biti skuvan. Procedite ga a zatim vruć kukuruz ubacite u jednu činiju. Posolite kukuruz po želji, otvorite pavlaku i celu je sručite u kukuruz. S obzirom da je kukuruz vruć, uz malo mešanja pavlaka će se brzo rastopiti. Sada otovrite jogurt i sipajte bar pola u već pripremljenu smesu kukuruza i pavlake, a potom ponovo promešajte.

     

    Salata je spremna!

     

    Sve što je sada preostalo da se uradi jeste da se ubaci u frižider i ohladi. Sutradan pre nego što krenete na posao potrebno je da vašu kukuruz salatu preručite u neku plastičnu posudu. Ako kojim slučajem nemate plastične posude garantujem vam da ova ambalaža za salate okruglog i ovalnog oblika može biti pravi izbor. Plastične posude jesu odlično rešenje za pakovanje hrane i salata, ali samo ako je reč o jednokratnoj upotrebi. Plastika je odličan "generator bakterija" i zato sve plastične posude koje se koriste za višekratnu upotrebu, s vremena na vreme treba sterilisati.

     

    Ako sam uspeo da vas ubedim da spremite ovu jednostavnu kukurz salatu nemojte se libiti da ostavite komentar. Da li biste nešto dodali? Šta biste dodali? Slobodno javite. Bilo bi mi drago da čujem vaše mišljenje.

    Nema objavljenih komentara.


    Prijavite se da biste objavili novi komentar