Vajda: poraz od melcera pokrenuo novaka

Kategorija: Sport
Tagovi: Novak Djokovic!, Marijan, Vajda, Vimbldon, Wimbledon, Tenis

Najbolji teniser sveta kaže da je za tri dana ostvario sve snove. Njegov trener ispričao kako je Đoković došao do vrha. 

Novak Đoković je prošlog leta ostvario (skoro) sve svoje snove. Bio je petak kada je u polufinalu pobedio Žoa Vilfreda Congu i postao novi svetski "broj jedan", a u nedelju je osvojio najvredniji teniski trofej - u finalu Vimbldona savladao je Rafaela Nadala.

"Uspeo sam da postignem životni cilj i svoje snove pretvorim u stvarnost. I sve to za tri dana. Te momente i taj osećaj nikada neću zaboraviti", prisetio se 25-godišnji Srbin blistavih trenutaka iz "sveengleskog kluba" na početku priče za zvanični sajt Vimbldonda.

"Upravo zbog takvih dana sam trenirao celog života i bio posvećen profesionalizmu i tenisu. Svaki sportista na svetu mašta da postane 'broj jedan' i svakome kome uspe, to predstavlja dodatnu motivaciju. Zaista je veliko dostignuće biti najbolji", dodao je Đoković.

Za takve domete neophodno je pored sebe imati ljude koji veruju u podvig. Novak od 19. godine ima trenera Marjana Vajdu.

"Novak nije verovao da može da bude najbolji 2010. godine, jer su dominirali Federer i Nadal. Ali, kada je na Rolan Garosu izgubio od Melcera, to je bila prekretnica. Veliki igrači uče na sopstvenim greškama, a Novak je upravo to uradio", smatra Vajda.

Slovački stručnjak kaže da je u Đokovićevom radu sve teklo korak po korak i da je sve bilo organizovano do tančina.

"Duboko u sebi, uprkos svemu, Novak je verovao da može do vrha. Iz meča u meč je napredovao i nikada nije zaboravljao da mora da radi i bude profesionalac. Uvek je sve ispoštovao, jer je znao da ako izostavi samo jednu stvar, sve može da krene nizbrdo. Morao je da postane svestan da sve što radi - radi za svoje dobro", završio je Marjan Vajda.

 

I, to bi bio recept, uz neizbežni talenat, da se stigne do vrha.

 

Autor: Mondo.rs 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...