Milica mandić i andrija prlainović najbolji sportisti srbije

Kategorija: Sport
Tagovi: Milica Mandić, Andrija Prlainović, Najbolji, Sport, Srbija

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić i trofejni vaterpolista Andrija Prlainović proglašeni su večeras za najbolje sportiste Srbije u 2012. godini u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).



Mandićeva je u godini na izmaku osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama, dok je Prlainović bio član tima koji je u Londonu osvojio bronzanu medalju, a prethodno na šampionatu Evrope u Ajndhovenu osvojio zlato. Ujedno, Prlainović je bio najbolji strelac olimpijskog turnira.

Na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine za najbolji muški tim proglašena je vaterpolo selekcija Srbije, dok je nabolja ženska ekipa teniska reprezentacija, koja je ove godine stigla do finala FED kupa.

Najbolji mladi sportista je vaterpolista Dušan Mandić, dok je za najboljeg trenera izabran Dragan Jović, stručnjak koji je vodio Mandićevu do zlata u Londonu.

Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta koji ove godine nosi naziv "Sport i održivi razvoj" dodeljen je generalnom sponzoru OKS, kompaniji Telenor, zbog niza projekata realizovanih samostalno i u saradnji sa OKS koji promovišu održivi razvoj, zaštitu životne sredine i održive izvore energije.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...