Hejteri kao elementarna nepogoda

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Hejt, Hajteri, Hate, Mržnja, Facebook, Twitter
3 komentara

Gost bloger: Strongmen

Hejter, kako to gordo zvoca.... U stvari mrzi.

Jedna od definicija osobe koja nosi epitet Hejtera kaže da ta osoba jednostavno ne može biti zadovoljna tuđim uspehom. Ja bih je proširio i na neuspeh. Hejter je jednostavno nezadovoljan i ne voli. To mu je opredeljenje. On se vrlo često ni u šta ne razume do te mere da nudi rešenje, ali zato kritikuje, a neretko i vređa i podsmeva se.

Pojavljuju se na forumima, komentarišu po novinama, blogivima, fejsbuku i tviteru.

 

Moje iskustvo kaže da su hejteri najinventivniji i najaktivniji na tviteru i da mahom potiču iz podvrste tviteraša koji nemaju prezentovan ni fragment identiteta. Neki "ozbiljni" nickovi su u pitanju a za avatar se uzimaju razne apstraktne prirode, junaci nepoznatih stripova, ... Da bi nekog pljuvao daleko je komotnije kada nemaš identitet nego da si sa svojim imenom i prezimenom plus slikom. Jednostavno ljudi bez identiteta na društvenim mrežama ne dele ista prava i obaveze. "Ponašaj se prema drugim ljudima kako bi voleo da se oni ponašaju prema tebi" za njih ne važi. Tu su da istresaju komplekse što ih je tukla sestra, što u školi nisu imali društvo ili jednostavno nisu zadovoljni svojim životom. Iz duboke anonimnosti iznose "stavove" i uvrede bez ikakve moralne odgovornosti.

Da malo pogledamo iz drugog ugla. Osim što su hejteri odobe sa nekom dijagnozom možemo li identifikovati njihovu nameru. Pa da. Možemo. Želja im je da isprovociraju i iznerviraju osobu na koju bacaju hejt. I šta mi obično radimo kad smo izloženi napadu hejtera? Nekad probamo da se objasnimo sa njima, nekad ih ignorišemo u ima "ja nikog ne blokiram" i to je potpuno pogrešan način. Kako prepoznati hejtera na društvenim mrežama? Ako uđete u diskusiju jednostavno imate onaj vakuum osećaj da sve što vi doživljavate kao argument jednostavno ne funkcioniše.

Hejteri imaju širok dijapazon pojavljivanja koji ukjlučuje:

- nepismeno

- prostački tekst

- kakav smor

- sramota

- po partijskom zadatku

- ko ovome daje pravo

- sujetnijeg čoveka nisam video (je l ti znaju kod kuće da si peder?)

...

Svaki pokušaj diskusije sa hejterima će se svoditi na isto. Kretaćeš se u pravcu nerviranja i dugmeta "block", "delete" ili "unfriend". Ako tome dodamo da na vašem wall-u ili time line stoji ružna prepiska i loša ocena nečeg što ste objavili i napisali imamo situaciju da kad neko dođe na vaš post vidi masu loših komentara za koje ne mora odmah da primeti da su neargumentovani i primetiće vas vas kako im poklanjate pažnju.

Zato savetujem dva pravila:

1. Sve što liči na hejtera je hejter

2. Hejt uklanjati po hitnom postupku brisanjem komentara, blokiranjem i odrođivanjem.

Ipak su tvoj fejsbuk, blog i tviter tvoje zadovoljstvo i nisi na mreži da te neko nervira već dati bude lepo i zabavno. U nerviranju zabave nema. Nisi dužan da nekom sa perverznim namerama budeš poligon za lečenje kompleksa. Dakle briši-blokiraj.

I zapamtite: Iza svakog uspeha čuči masa hejtera.

 

http://blog.b92.net/blog/7668/Strongman

 

  • jagodica
    imala bih i ja šta na ovu temu kasti ...izgleda ako nemaš svog Hejtera k'o da te i nema u virtuali:)
    Jes takvi i ne pročitaju blog nego sede i čekaju te da ti ga..zabiju
    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wXFCPUlGYEM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
  • Maxmin
    Dakle HEJTER haha bolesni drkadzije u prazno)) nije valjda da se neko upusta u razgovor sa tim mudonjama? i ovaj komentar im je previse, ako zaista takvi postoje,jer mislim da je sve izmisljeno. Koga,brate, briga za njihovo misljenje?? I prevedite mi to na srski HEJTER, ako vam nije tesko)))
  • jagodica
    Mrsomudac...prim prev:)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...