Tomislav nikolić novi predsednik srbije

Kategorija: Glavna
Tagovi: Tomislav, Nikolic, Predsednik, Избори, Srbija
2 komentara

 

Prema konačnoj proceni rezultata drugog kruga predsedničkih izbora, kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić pobedio je sa 49,8 odsto glasova, dok je kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić dobio 47 odsto, saopštio je večeras CeSID. Programski direktor CeSID-a Marko Blagojević naveo je na konferenciji za novinare u Tanjugovom pres centru da je ukupan odziv glasača bio 46,3 odsto, manje nego na bilo kojim izborima od 2004.

Blagojević je napomenuo da su ovo rezultati na osnovu obrađenog kompletnog uzorka. Prema preliminarnim rezultatima, u Beogradu je Nikolić dobio 48,9 odsto glasova, a Tadić 47,4 odsto, u centralnoj Srbiji Nikolić - 53,2 odsto, Tadić - 44 odsto i u Vojvodini Nikolić - 44,2 odsto, Tadić - 52,2 odsto.

Blagojević je naveo da rezultati izbora na Kosovu i Metohiji ne mogu uticati na taj izborni rezultat i odnos snaga. On je napomenuo i da je na izborima bilo 3,2 odsto nevažećih listića, a da je uobičajen broj na dosadašnjim izborima bio 2,5 odsto, što znači da je "belih listića" bilo ispod jedan odsto.


Autor: Economy.rs

 

  • AB77
    Hvala Bogu! Dosta vise anti-Srba na funkcijama od drzavnog znacaja!
  • batoloco
    Dakle,Tadic je Nikolicu prepustio i Beograd i centralnu Srbiju.Ne znam o cemu je razmisljao...

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...