Kifle sa sirom

Kategorija: hleb i peciva
Tagovi: Kifle, Sir
3 komentara

Jos jedne kifle,koje su,inace,moje ljubimice.Recept sam videla u casopisu "Hrana i vino",malo sam ga promenila.

Potrebno je:

1 kg brasna

500 ml mleka

3 jaja i jos jedno za premazivanje

2 kafene solje ulja

400 ml jogurta

1 svez kvasac

1 kasicica secera

2 kasicice soli

sir za fil

oko 150 gr margarina

Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.Kad kvasac nadodje,zamesiti testo sa brasnom,jajima,uljem,jogurtom i solju.Po potrebi dodati jos brasna.Pokriti i istaviti testo da naraste.

Naraslo testo premesiti i podeliti na 32 jufkice.Od svake jufkice oklagijom razviti koru.Svaku koru zaseci na vise mesta kao na slici.Na neiseceni deo kore stavljati sir i zavijati kifle.

Rastopljenim margarinom podmazati pleh od sporeta.Poredjati kifle i svaku premazati rastopljenim margarinom,a zatim umucenim jajetom.Posipati lanenim semenom.

Peci u rerni zagrejanoj rerni na 200 step.,oko 30-35 min.

 

  • Mila-Muncan-Krstic
    Draga DZEKSON,koji sir upotrebljavate? Dali sitni beli sir ili moze da bude rendani sir? Molim vas odgovorite mi zelela bi to da napravim.unapred vam fvala puno.pozdrav.
  • DZEKSON
    Draga Mila,koristim beli kravlji sir koji kupujem na pijaci.Pretpostavljam da moze bilo koji sir,a ove kifle mogu da budu i prazne.Pozdrav!
  • Mila-Muncan-Krstic
    Draga DZEKSON,puno fvala na odgovor,momentalno sam puno zaposljena okomojih malisana-unucica,ali u subotu idem u prodavnicu da kupim sir pa da napravim te divne kifle.Isto tako kod mene ima dosta novosti.Moja cerka ,zet i unucici se sele u njihovu kucu pa posto ja ostajem sama,bicu jedno vreme puno zaposljena oko farbanja i td.zato cu da ugasim internet pa kad sve bude gotovo onda ce da izdajemo 6 sobe do studenkinje.Zato ako se vise ne javljam da znate,cim se ponovo prikljucim javicu se. Srdacni pozdrav.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
DZEKSON
SERBIA
*******************