Turista iz srbije: nikad dva puta na isto mesto, omiljena grčka

Kategorija: Putovanja
Tagovi: Letovanje, Putovanje, Grčka, Turizam, More, Turist, Turisti

Rezultati najnovije studije pokazuju da većina putnika iz Srbije uživa u aktivnom odmoru, ne vraćaju se dva puta na isto mesto, a omiljena destinacija im je Grčka.

Krajem turističke sezone agencija Putovanja.info sprovela je anketu u želji da sazna kakav odmor je putnicima najviše prijao i zbog čega se vraćaju na destinacije na kojima su već letovali.



Srbi su ljubitelji aktivnog odmora. Na kraju turističke sezone i pored stresnog i ubrzanog načina života koji mnogi od nas vode, aktivan odmor ispunjen aktivnostima je omiljeni vid odmora pokazuju rezultati ankete „Kakav odmor najviše volite“ sprovedene na sajtu turističke agencije Putovanja.info.

Naime, gotovo 50% učesnika ankete je označilo da najviše voli ovakvu vrstu odmora, dok se za mirno i opušteno letovanje, relaksaciju uz poneku knjigu odlučilo oko dve petine ispitanika. Svaki deseti anketirani kaže da je idealna kombinacija- godišnji odmor na kome se preko dana odmaraju, a tokom noći izlaze.

Očigledno da nas na putovanjima vodi radoznalost i želja da upoznamo nove predele, pa je na pitanje „Zašto se vraćate na mesta koja ste već posetili?“ preko 50% ispitanika odgovorilo da se nikada ne vraća na poznata odredišta.

Lepa destinacija je razlog za svakog trećeg ispitanika da se vrati na poznato mesto, dok je oko 10% anketiranih izjavilo da je pozitivan utisak od prethodnih godina bio presudan u odluci da se vrate na destinaciju na kojoj su već bili. Isti procenat ispitanika, po 5% naveo je da se zbog dobrog smešaja ili kvalitetnog provoda vraćaju na mesta na kojima su već letovali.

Što se tiče omiljenih letnjih destinacija naših turista tiče na vrhu liste želja je Grčka za koju se odlučilo preko 40% ispitanika , potom Turska (10%) i Egipat (9,5%), a za njima slede Crna Gora, Hrvatska, Španija, Italija, Tunis.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...