Voda - prirodni čistač organizma

Kategorija: Zdravlje
Tagovi: Voda, Roštilj, Grejpfrut, Pomorandze, Jabuke, Kruske, Sargarepa, Celer, Cvekla, Paradajz, Med

Neumerenost u ishrani svojstvena je većini naših ljudi. Osim što je količinski preobilna, hrana je često i spremljena na neadekvatan način. To je najčešće hrana sa roštilja, za koju stručnjaci govore da nije previše zdrava.



Prženje je, inače, najgori oblik pripremanja hrane. Unošenjem ovako spremljene hrane, organizam se dvostruko opterećuje - količinski i toksinima koji se iz hrane oslobađaju.

Pouzdani znaci da je organizam opterećen lošom ishranom su znojenje, gorušica, poremećaj u varenju, nesanica, jutarnji umor, oticanje nogu, loša cirkulacija i koncentracija, kao i glavobolja. Da bi se organizam oslobodio ovih nepoželjnih pratilaca, neophodno je da se pročisti.

Čišćenje organizma podrazumeva pijenje dosta vode, ali ne i za vreme obroka, izbegavanje gaziranih napitaka i drugih veštačkih sokova, uzimanje sokova od svežeg voća, kao što su grejpfrut, narandža, jabuka, kruška, ali i od povrća kao što su šargarepa, celer, cvekla, paradajz.

Unošenje meda umesto šećera takođe je vrlo bitno, ali i korišćenje soli u umerenim količinama. So može da se zameni i sa kalijumovom ili morskom solju, soja sosom, začinskim biljem - bosiljkom, peršunom, celerom, lorberom.

I na kraju, umesto pavlake ili milerama treba koristiti jogurt bez masnoće.



Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...