Bračne priče

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

                                    Iz Dnevnika  Maje M.

Moj muž, moj prijatelj

Još uvek sam mlada, ali i osetljiva na pitanje koliko imam godina, pa ću taj detalj preskočiti. Udata sam za Nemanju, koga jednostavno obožavam, ali sam pomalo i ljubomorna na njega. Njega uspeh zivotu prozto hoce! Bio je najbolji student,uspesan sportista, devojke su se otimale oko njega, a onda je dobio i najbolji posao. Prosle godine je napredovao do izvrsnog direktora. Njemu u zivotu sve sa lakocom uspeva. Tako mu je bilo i sa mnom, jer ja nisam koplikovana, naprotiv, jednostavna sam za rukovanje.

Kriza srednjih godina!

Ne znam sta je sa Nemanjom, da ga ne hvata kriza tridesetih? Vec sam ga nekoliko puta zatekla pred ogledalom, sto nikada pre nije radio. Pupa misice pa se ogleda u onim smesnim bilderskim pozama, testira plocice na stomaku, pravi neke grimase. Mislila sam da je uplasen sto stari. Htela sam da ga utesim pa sam mu rekla da se na brine sto gubi kosu, jer ja bas volim obrijanu glavu. Aonda sam ga dugo grlila i mazila.

Od sutra okrecem novi list!

Lako necu da priznam, prosla godina mi je bila grozna. Svi su samo pricali o SEKI i smorili su sa njom. Ja sam uspela da se ugojim i to mi je bio jedini ,,uspeh''.Zato sam se ovoj godini obradovala kao metla koja je prethodnu pocistila. Znam da je glupo odmah donositi krupne odluke, ali krecem s dijetama. Prijace i nemanji, jer je jednom prelistao casopis ,,Zdrava hrana''. Od sutra pocinjem novi rezim ishranem, a do leta cu biti u tip-top formi.

Flamenko, on i ja!

Kulturan svet vec sad bukira aranzmane za leto, pa sam i ja pozurila! Rezevisala sam dvonedeljni aranzman u Spaniji. Depozit sam platila  nemanjinom karticom jer jer moja bila odbijena. Nisam ja kriva sto mi je plata mala. Ili sto trosim vise nego sto zaradim. Od sada zivim samo za momenat kada cemo otici na more, medju fini svet, na fensi mesta gde cu moci da nosim finu garderobu, da svako vece budem doterana, nasminkana i na visokim stiklama. Mozda sam pomalo snob, ali sta cu. I jedva cekam da obradujem nemanju vescu. ili da cekam da ga prvo obaveste iz banke o minusu na racunu?

Bez telefona nama problema

Danas je zvala nemanjina mama na rucak. Rekla sam da joj je sin promenio rezim ishrane, jer s onakvim navikama kakve je imao ne bi mogao da se nada drugom zivotu. I objasnila sam joj kakvu hranu on sad iskljucivo konzumira. Nisam spomenula da je i zbog viska mojih kilograma to je jedina ispravna hrana. I zvali su oni dosadni iz banke zbog nemanjinog racuna pa sam iskljucila telefon. I tako ce za dan, dva plata, pa cu sve bitu u  redu.

Nema ga dva ista!

Pola plate sam prebacila na nemanjin racun. I sad cu opet morati da placam njegovom karticom. Ima muzeva koji otvaranje novcanika dozivljavaju kao operaciju na otvorenom srcu, nemanja srecom ne priprada tom tip ljudi. Mislila sam da sad neko vreme ne diram njegov racun, ali imala sam unapred zakazn termin kod frizera, pa sam morala. I svidja mi se sto zapaza sve promene na meni, za razliku od muzevi mojih drugarica koji ne primete ni da im se zena nije vratila kuci. Volim ga bas zato sro nije ni nalik ostalim muskarcima!

 


Komentarisanje je isključeno.