Ona i on

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Malo poslovni put i ona je shvatila da muskarac ne cine Rolex i firmirana odela, a on je naucijo gde stoji escajg i kada se ukljucuje masina za ves.

         

                                                                              Iz Marijinog Dnevnika

Uzalud se isticem

Idem prvi put na sluzbeni puu i jako sam uzbudjena! Drektor i ja putujemo sami. Bicu mu i prevodioc  i sekretarica, a ako se iskazem mozda me i unapredi. To je prilika koja se ne ispusta! Tihi, moj muz, ce se oduseviti, stalno mi govori kako se nedovoljno isticem na poslu i kako svaka ,,susa'' bolje prolazi od mene.

 

I mama mi je to govorila

Znala sam da ce tihi biti odusevljen mojom sansom za unapredjenje. Rekao mi je da veruje u mene, da ce biti usamljen, da cu mu stalno nedostajati, da mu se brzo vratim i podvukao mi da pazim sta radim. Tako mi je i mama govorila kad sam izlazila uvece.

 

Sta je za mene 15 kg

Od 23 kg dozvoljenog tereta deset mi je otislo na recnike, a jos pet na pomo materijal! Dobro mi direktor nije dao da mu ponesem i njegov lap top, pa da zaokruzim svoj prtljak na dva kile! Zasto sam uopste pristala da nosim? Zbog unapredjenja! Bljak!

 

Uputstvo za upotrebu muza

Jadan moj tihi ostao je sam kod kuce, kako ce se snaci? Sve sam mu lepo ispisala i ostavila ceduljice, da ne lupa glavu gde mu stoji ves, gde carape, gde punjaci za telefon, gde pribor za jelo... Na svakoj serpi sam napisala koje jelo je unutra i na svakoj ceduljici poruku ljubavne prirode. Mozda sam malo preterala sa ceduljama, ali ponelo me pisanje.

 

Krevet kao garsonjera

Prvi put sam se setila tihog kada sam vukla kofere, drugi put kada su mi dali groznu sobu iznad vesernice, treci put  kada sam sebi paltila pice i poslednji put kada sam sama legla u krevet velicine nase gostinjske sobe. I zaspala misleci kakav je zivot bez muskarca.

 

Tako mi Rolexa

Nije ni cudo sto se moj direktor nije nikada ozenio, on je mrgud bez sarma i stila, smarac u propisima, zali boze njegovih para i firmiranih odela. Tako mi njegovog Rolexa, moj tihi ja za njega zakon.  Mada, kad pomislim kakav ce nered da napravi dok doddjem, nije mi dobro. Lako nisam trazila, kuma me redovno obavestava gde je on i sta radi. Kaze mi da nemam razloga za brigu, cak mi cvece na terasi buja.

 

Malko se lazemo

Vise od sat vremena samo tihi i ja danas pricali mobilnim. Otici ce mi sve dnevnice na telefonski racun. Rekao mi je da redovno pere ves u masini i da je jako ukusno ono sto sam mu skuvala. Mislim da me je slagao da se redovno brije, ali  i ja ovde jedem stalno slatkise i necu da priznam.

 

Najzad, povratak!

Tthomiru sam se jos na aerodromu obesila oko vrata i nisam gaispustala iz zagrljaja skoro do jutros. Kod kuce me je cekalo kupovno cvece u vaznana i moje obolelo u saksijama, sudovi porazmestani na sve strane, ali stan tako sredjen da sam se iskompleksirala. Bolje ga sprema od mene.

 

                                                          NASTAVI CE SE... 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar