Ona i on

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

                                                              Iz Tihomirovog Dnevnika

Ona tamo ja vamo

Marija ide na sluzbeni put na nedelju dana. Bice to nas prvo odvajanje i da me ne cuje, dobro ce mi doci malo ,,momackog'' zivota. Da se opustim, da ne moram da dizem wc dasku, da se ne brijem, da  mi jedno vece dodje drustvo na fudbal i na pivo pa da zadimimo iz sve snage. Ali kad pomislim da ide sama sa direktorom u trenutku mi se smraci pred ocima. Nisam ja ljubomoran na njega. On je matorac od cetri banke, prosedi zalisci, pun ko brod, razveden... Bez veze, kome je on jos interesantan? I zasto ja uopste mislim na njega, bolje da vidim sta ona nosi od  garderobe.

 

Zivela sloboda

Marija ja danas otisla. Dok ja avion rulao po pisti poslao sam cirkularni SMS ortacima. Za manje od sat vremena bili smo svi na broju, kao u dobra stara vremena. Pre nego sto ce stici pobacao svuda, te ovo ovako, pa ono onako. Pa nisam toliko nesposoban da ne znam da upalim masinu za ves, svasta!  Sa ortacima sam se ludo proveo, popili smo gajbu piva, narucili pice, gledali fucu, zene nismo ni spomenuli. Sta nam je? Da ne starimo mozda?

 

LJubavni SMS u tri toma

Prijalo mi je nocas da se po krevetu baskarim na sve strane, sto jutros nisam morao  da cupkam ispred vrata od kupatila, obukao sam isto sto i juce, jeo sam s nogu, mrvio, bas mi je bilo kul.  A onda  sam pomislio na Mariju  i onog plejboja od direktora i smrz/ o sam se u sekundi. Marija sam istog momenta poslao najvecu ljubavnu izjavu, stala je u tri SMS.

 

Ortaci, zene i  zalivnje cveca

Ortake zene ne pustaju i veceras u provod, nema fudbala, sta da radim? A moja zena sad uziva u belom svetu, malo sastanci, pa poslovni rucak, pa malo soping, pa vecernji koktel... Bolje da ne razmisljam dalje, idem da zalijem cvece. ,, Fikus samo jednom, kaktuse nijednom, lozicu svaki dan, a ... ''dalje nisam citao, za svaki slucaj sve sam zalio i to bogato.

 

Cip za svez hleb

Nisam siguran da li uzivam ovako sam ili se dosadjujem? Mrzelo me je da podgrevam ono sto mi je Marija skuvala, pa sam opet jeo sendvic. Kad sam zagrizao setio sam se da je hleb kupila Marija, pre pet dana. Zene imaju taj cip u glavi da svaki dan kupuju svez hleb, kako bih se ja tog setio?

 

Dan101. bez zene

Nisam znao da je i pranje vesa u masini slozen misaoni proces!  Marija samo pritisne dugme i gotovo. Ja sam ispritiskao svu dugmad i gotovo, crkla masina!  Ves sam odneo kevi  da opere, nazvao servis da popravi masinu i svima zapretio da ne kazu Mariji. Ona ima neke sentimentalne reacije s tommasinom, cesto ih cujem da razgovaraju.

 

Sudove prati, ili baciti?

Nucio sam sde stoji escajg, a gde moje gace, da se smace jako usmrdi ako se  ne iznose par dana, a i da mrve grozno bodu u krevetu. Bacio sam sve sto mi je Marija skuvala, mrzelo me je da podgrevam. Sacekala me je monstruozna gomila sudova i hameletovska dilema: opet ih rucno ili pokvariti masinu za sudove?  

Dao sam hiljadarku klincu iz komsiluka, sve je oprao, sklonio i jos pitao da li moze po toj ceni da usisa. I ostavio me u razmisljanju zasto zene kukaju na kucne poslove kad sve mogu da plate? Vole da se muce.

 

Sreca za 100 evrica

Ona je ponovo tu, mogu da odahnem. Masina je popravljena, serpice oprane, a stan je onaj klinac uglancao do visokog sjaja i to za samo sto evrica. Isplatilo se, Marija je zadovoljna, i rekla bih, voli me jer vise. 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar