Lazna lazanja

Kategorija: glavna jela
Tagovi: Lazanja, Meso, Sir
1 komentar

Ovo je nesto sto moja cera i ja mnogo volimo da jedemo.Mi smo izbacile iz originalnog recepta za lazanju sve sto nam se ne dopada,a dodale neke dodatke po svom ukusu.

Potrebno je:

250gr cevaste testenine

200gr mlevenog mesa

200gr salame/po izboru/

200gr sira ili kackavalja ili kombinovano

100gr kecapa

origano

mala glavica crnog luka

ulje

Obariti testeninu u posoljenoj vodi u koju ste dodali i nekoliko kapi ulja,da se rezanci ne bi slepili.Obarene rezance ocediti,staviti u cediljku i preliti hladnom vodom.

Na zagrejanom ulju isprziti malu glavicicu sitno isecenog crnog luka i dodati mleveno meso da se i ono przi.Kad se meso proprzi,posoliti,dodati origano i kecap.

U podmazanu tepsiju br.24 redjati polovinu rezanaca,preko njih polovinu mlevenog mesa,preko mesa redjati salamu narendanu na krupnoj strani rendeta,a preko salame, sir ili kackavalj ili kombinovano,takodje narendano.Sve to ponoviti jos jednom,posuti origanom i peci u rerni zagrejanoj na 200step., 15-20 min.

Posto u nasoj kuci muskarci ovo ne jedu,jer im je suvise lagano,ja pravim ovu meru za moju ceru i mene,a moze se sve duplirati.Prijatno!

 

  • Fransis
    Mi volimo lazanju,s tim da se meni vise dopada bez mlevenog mesa,samo suhomesnato i kackavalj s besamel sosom. ovo cu Dzeki da probam!Ne znam samo kako se sve ovo veze u pecenju,nema jaje,nema besamel,nema nikakav sos? U zdravlje !

Prijavite se da biste objavili novi komentar
DZEKSON
SERBIA
*******************