Kesten rolat

Kategorija: Kulinarstvo, kuvar
Tagovi: Dezert, Poslastice, Rolat, Kesten Rolat

Kesten rolatPotrebno je:

Za rolat:

250 gr putera

4 kocke zamrznutog kestena (4x250 gr kestena)

4 ravne kašike šećera u prahu

20-30 kapi ekstrakta ruma ili rakijska čašica ruma

4 čvrste banane (kora banane treba da bude bez crnih tačkica)

Za glazuru:

300 gr čokolade za kuvanje (koristim ''Menaž'')

3 kašike šećera

6 kašika mleka

3 kašike ulja

Puter ostaviti oko sat vremena na sobnoj temperaturi da omekša, a zatim ga dobro umutiti sa prah šećerom. Kesten je potrebno odmrznuti potpuno i polako dodavati parče po parče u umućeni puter sve vreme muteći mikserom dok se potpuno ne sjedine sastojci. Na kraju dodati ekstrakt ruma ili rum i samo  još malo mutiti. Podeliti smesu na 4 jednaka dela.

Oljuštiti banane i skinuti one ''froncle'' sa njih. Na masnom papiru za pečenje rastanjiti jedan deo smese da bude dužine koliko i jedna banana. Lepo rastanjiti rukom da ispadne pravougaonik, staviti oljuštenu bananu na smesu pa uhvatiti krajeve papira i spojiti ih kako bi se i smesa spojila i potpuno prekrila bananu. Zatim skinite papir i rukama blago formirajte ''kobasicu''. Ovaj postupak ponovite i sa preostale tri banane. Poređajte rolate u pleh postavljen masnim papirom.

Otopite čokoladu pazeći da Vam ne zagori (možete čokoladu otopiti na pari, bolje je), dajte mleko i ulje, sve dobro sjedinite i premažite preko rolata. Potrebno je da premažete što brže kako se čokolada ne bi stegla. Kada premažete rolate ostavite ih u frižideru da se stegnu oko sat vremena. Ohlađeni rolat secite na šnite, takođe ga možete dekorisati šlagom. Ja lično ne stavljam šlag jer mi je suvišan a i ovako se vidi kako izgleda.

Prijatno

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Liketa007
SERBIA
photo