Integralni pužići

Kategorija: Glavna
Tagovi: Integralno Pecivo, Pužići
3 komentara

Potrebno je:

500 gr belog (mekog) brašna

200 gr graham brašna

200 gr heljdinog brašna

1/2 l mlakog mleka

1/2 supene kašike šećera

2 ravne kafene kašičice soli

šoljica ulja (mala, za kafu)

kocka kvasca

Fil:

250 gr margarina

1 ravna kafena kašičica soli

3 žumanca

1 puna kašika brašna

Za posipanje:

susam, laneno seme, suncokretovo seme, golica /sve po želji

Priprema:

Pomešati belo, graham i heljdino brašno, dodati so. U malo mlakog mleka dodati kašičicu brašna, šećer i izmrljven kvasac i ostaviti da uskisne. u brašno dodati mleko i uskisli kvasac i zamesiti glatko testo, sve vreme dodavajući ulje. Testo prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste na toplom mestu.

Margarin treba da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena da biste mogli da napravite fil. Umutite margarin mikserom, dodajte so, 3 žumanca i kašiku brašna uz neprekidno mućenje. Dovoljno je mutiti minut, dva. Fil podelite na tri jednaka dela.

Testo koje je naraslo premesite i podelite na tri dela. Na pobrašnjenoj podlozi oklagijom razvucite prvi deo u obliku pravougaonika i na oko 0.5cm debljine. Premažite jednim delom fila i uvijte u rolat. Sada rolat isecite na šnite 2-3cm debljine i poređajte u pleh sa masnim papirom. Ostavite mesta između šnita jer će dosta porasti u širinu, dok će u visinu vrlo malo porasti. Isti postupak ponovite i sa ostala dva dela testa. Blago umutite viljuškom belanca pa pomoću četkice belancima premažite pužiće i pospite semenkama po želji. Rernu zagrejte na 180 C i pecite pužiće oko 20 minuta. Vreme pečenja zavisi od rerne i debljine pužića, što su deblji duže se peku.

Prijatno!

  • kopiR
    Liketa, ovo sto si naredjala je sve za mene1 OK.

    Veliko hvala!
  • Mici55
    Svidja mi se i bice isprobano cim ugrabim malo slobodnog vremena.PozzM.
  • DZEKSON
    Da,sve vise sam pristalica ovakvih recepata,s obzirom na svoje godine i zdravlje svog muza,koji ne sme vise da jede testa od belog brasna.Lepi su ti puzici,pravicemo!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Liketa007
SERBIA
photo