Lazanje sa pečurkama

Kategorija: Glavna
Tagovi: Lazanje, Slana Jela, Italijanska Kuhinja

Potrebno je:

Pakovanje lazanja (koristim isključivo lazanje ''Barilla'')

Za fil:

1 kg pečuraka (šampinjona. svežih-može i 800 gr, ali ja volim da bude bogato)

2 struka mladog crnog luka ili manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

malo ulja

biber, so, origano

Za bešamel:

1.5 lit. mleka

150 gr putera

150 gr brašna

puno začina-muskatni orah, origano, biber, bosiljak, kari, so

Ostali materijal:

Rendani kačkavalj

Napraviti fil tako što ćete  sitno seckani crni luk propržiti na malo ulja, a zatim dodati  sveže šampinjone iseckane na tanke listiće, biber, so i origano. Dinstati vrlo kratko, dok ne ispari tečnost koju puste šampinjoni. Pred kraj dodati sitno seckani beli luk i skloniti sa vatre.

Bešamel :

Otopiti puter u šerpi u kojoj ćete kuvati bešamel sos, zatim dodati brašno i propržiti ga pazeći da ne zagori. Skloniti sa ringle šerpu i dodati oko pola litre mleka uz brzo mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Ako se stvore grudvice ne brinite, odmah uzmite mikser i umutite smesu, a zatim nastavite na ringli da mešate bešamel dodavajući ostatak mleka i začine  (po ukusu). Ja stavim otprilike: kašičicu karija, kašičicu bibera, kašičicu muskatnog oraha, prstohvat bosiljka, dve kašičice origana, kašićicu bibera i so po ukusu. Kada potrošite svo mleko, neka ključa još minut uz neperestano mešanje a zatim sklonite sa vatre.

U podmazan đuveč (18cmx30cm) poređajte kore za lazanje. Ukoliko koristite ove koje sam ja navela onda u svaki red idu četiri kore. Pošto pravim u tri reda potrebno Vam je 12 kora. Kada poređate prvi red kora, preko njih sipajte bešamel (nemojte štedeti da ne bi bilo suvo), preko bešamela pospite fil od pečuraka. Ređajte ponovo red kora, bešamel i pečurke. Preko poslednje kore sipajte bešamel i pospite rendani kačkavalj. Ovako pripremljene lazanje pecite 25 minuta na 200C. Lazanje servirajte kada se malo prohlade jer se onda i fil malo stegne.

Prijatno

Lazanje sa pečurkama

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Liketa007
SERBIA
photo