Duduci

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Duduci su bili drevan i misteriozan narod. Nema mnogo materijalnih tragova njihovog postojanja, nema čak ni pisanih dokumenata koji bi nesumnjivo dokazali da je taj narod uopšte ikada ipostojao, ali samo ako istorijsku nauku posmatramo na dosadašnji, uobičajeni način, koji se bazira na materijalističkom duhu savremenog sveta. Ne, Duduci definitivno nisu polagali mnogo na materijalizam. Naprotiv, prezirali su ga i gnušali ga se. Njihova civilizacija je bila civilizacija uma. I kao što to uvek biva, napredak u bilo kojoj oblasti se ogleda upravo u jednostavnosti, pa je tako i um Duduka bio krajnje jednostavan. Ali praktičan. Duducima na primer nije bilo potrebno oružje, nije im bila potrebna ni armija da bi se odbranili od zavojevača. Duduci bi svaki narod, koji bi bio dovoljno lud da ih napadne, pobedili prostom metodom asimilacije. Duduci bi se jednostavno pretvorili u vlastite napadače. Ovi bi odjednom shvatili da među njima ima jako mnogo Duduka, ali nisu mogli da ih na prvi pogled razlikuju. I nastavili bi da žive i razmnožavaju se u njedrima novog naroda. Kada bi i taj novi narod bio napadnut od nekoga, Duduci bi opet prihvatali identitet novih osvajača. I tako- kroz milenijume se kretao Dudučki duh među narodima. Danas – većina naroda u svetu je preplavljena Duducima, koji formalno pripadaju svaki svom narodu i državi, ali su nevidljivim i ostalim ljudima nerazumljivim nitima i vezama svi organizovani u veliki internacionalni savez Duduka, pa čak i onda kada pojedninačni Duduk nema ni blage veze o postojanju tog nevidljivog bratstva, on svakim svojim postupkom, svakom svojom mišlju doprinosi opštoj vladavini Duduka na ovom svetu.

Objašnjenje pojmova:

  DUDUK: blesan, blento, mazdrpan, šljuksan, lajsan, garagan...i još mnogo drugih neformalnih naziva                 za pripadnike tog misterioznog naroda

CIVILIZACIJA : prividno organizovan život bića sklonih haosu

  ARMIJA: formalno organizovana grupa civilizovanih bića, ovlašćenih od ostalih, da pravi haos u njihovo                  ime (u pravilu – pod kontrolom Duduka).

NAROD: veća grupa ljudi koja smatra da su međusobno rod (na-rod)

ASIMILACIJA: primena fizikalnih principa dinamike fluida na široke narodne mase

ORUŽJE: Fizička manifestacija duhovne težnje za stvaranjem haosa

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
MobiWalker
SERBIA
Mrzim okruglo kamenje! Sizif!