Kako voleti

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kako Voleti, Ljubav, Ljubav I Uspeh, Uspeh

Kako voleti? Verovatno se pitate kakve veze imaju uspeh i ljubav. Imaju, i to velike. Ljubav koju primate od drguih će Vam dati energiju, krila da pobedite sve izazove koji mogu da se nađu na Vašem putu do uspeha. Ljubav koju dajete drugima će Vam doneti saveznike na putu do uspeha. Naravno, ovde govorim o pravoj iskrenoj ljubavi prema drugima jer to je jedini istinski način. Ne možete očekivati da Vam drugi pruže ljubav ako je Vi ne pružate drugima.

Ljubav je svuda oko nas. Okruženi smo ljudima koji nam daruju ljubav. Često je ne vidimo jer ne dolazi u obliku u kome mi očekujemo. Nedavno sam pročitao izvanrednu priču koju je napisala Sandra Abell na tu temu i želeo bih da je podelim sa Vama.

Kako voleti

Sandra je jednog dana nepažnjom razbila kristalnu vaznu koja joj je bila vrlo značajna. Dobila ju je na poklon od nekoga koga je volela i bila je vrlo uznemirena i razočarana svojom nepažnjom.

Njen suprug, videvši koliko je uznemirena i tužna, joj je prišao i nežno i smireno rekao: “Dozvoli mi da vidim šta ja mogu da uradim sa tim.” I dok je ona prekorevala sebe on je pokupio parčiće razbijene vazne, sastavio ih i zalepio tako da je ponovo izgledala kao nova. Kada joj je vaznu prožio nazad na licu mu je bio izraz nežnosti. U tom trenutku je shvatila da je vazna koja je bila ponovo sastavljena u stvari bila poklon njegove ljubavi. On je znao kako voleti.

A onda je razmislila o svim načinima koje je njen suprung koristio da joj pruži ljubav. Reči su svakako lepe, ali su njegova dela govorila mnogo više. Shvatila je koliko je srećna što ga ima u svom životu.

Setila se i prijateljice koja se žalila da je suprug i deca ne vole. Rekla je da joj ne govore da je vole i da se oseća kao da nikome nije stalo do nje. Kada je Sandra malo bolje pogledala odnose u porodici svoje prijateljice videla je mnogo ljubavi koju joj pružaju, ali ona je nije prepoznavala i zato nije znala kako da je primi.

Kada njen suprug svakog dana ide na posao koji ne voli da bi ona mogla da radi šta želi, to je poklon njegove ljubavi. Kada njen maloletni sin ode u prodavnicu da donese namirnice umesto nje, to je poklon njegove ljubavi i njegov način da joj pokaže da je voli. I oni su znali kako voleti.

Ljubav je svuda oko nas ali je često ne vidimo i ne možemo da je primimo jer ne dolazi u obliku u kom mi očekujemo. Posvetite ovaj mesec da prepoznate sve načine na koje Vam drugi pružaju ljubav i budite srećni da je primite bez obzira u kom obliku dolazi.

Kako voleti druge i kako im pružiti ljubav? Pokušajte da otkrijete u kom obliku drugi prepoznaju ljubav i podarite im je. A ako ne uspete da saznate koji je to oblik i način onda je u svakom slučaju podarite na najbolji način koji znate.

Posetite sajt Škola Uspeha i saznajte više.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
AleksandarLSC
UNITED ARAB EMIRATES
I ako mislite da možete, i ako mislite da ne možete, u pravu ste. Mi postajemo ono žto mislimo.