Kako izabrati bend za svadbu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Bend Za Svadbe

Bendovi za svadbe – saveti prilikom biranja

Bendovi za svadbe moraju biti zanimljivi i zabavni. ne samo 2-3 sata već i duže. Zato je neophodno da pored uobičajenog sviranja posle par sati izvedu i neke promene. Te promene mogu biti u vidu presvlačenja, prelazak na neku vrstu etno bloka, latinu žurke, rock bloka i slično za koje je dovoljno da traje nekih 15-20 min. Ti momenti treba da probude goste, da celu masu digne na noge. Tada kreće prava zabava koja se prepričava i pamti.

Pasivni i mirni bendovi ne mogu napraviti ludu i veselu atmosferu, najčešće gosti budu mirni, svi sede na mestima iako oni sve vreme kvalitetno sviraju.

Svašta se piše po forumima i njima ne treba verovati. Najčešće neki muzičari skriveni iza nekih lažnih profila hvale sami sebe, prave sebi marketing.

Prvi savet – Bend koje ste na tv-u videli nisu obavezno i kvalitetni bend. Oni u televizorske programe ne upadaju po kvalitetu već po vezama i poznastvima, ili po sistemu: „ko više plati“. Treba uzeti u obzir da bendovi za svadbe na televizijama najčešće sviraju na play backu-u tj. đuskaju, smeše se kamerama, dok nama za zvučnike se emituje unapred studijski snimljena muzika. Skupo će vas koštati, dobićete glasne, dosadne, prosečne muzičare koji vam može upropastiti veselje svojim neznanjem, nezainteresovanošću ili netalentom.

Drugi savet – Ne angažujte estradne zvezde. Oni uglavnom u žurbi stižu, ulično obučeni, bez mikrofona, opreme ili bilo kakve pripreme i dogovora sa muzičarima. Često mogu da stignu i pijani jer su prethodno bili na drugim mestima. Svoje nastupe počinju sa baladama, i redovno upropašćavaju veselu atmosferu koju je bend za svadbe zagrejao. Gledaću što brže da odrade posao i pobegnu sa lovom, dok će gosti jedva čekati da bend nastavlja svoju svirku. A vi ćete se pitati – čemu mi je ovo trebalo?!. Imajte na umu da kod nas ima samo nekoliko pravih zvezda (Miroslav, Haris, Čola, Brena, Šaban….) dok su ostale estradne ličnosti samo puka jeftina šatorska predstava.

Treći savet – najčešće se tu greši. Uzeti jeftin bend za svadbu sa mnogo (10, 12, 16) članova. Uglavnom to su orkestri sa jeftinom opremom koja crči, krči, zoji, prekida, mikrofonira. Oni ne mogu imati kompletne probe, ne prate trendove i hitove, a od zabavnjaka skoro ništa ni ne znaju. Jaki su na rečima prilikom sklapanja dogovora, kao sve znaju, sve sviraju, svi muzičari su neki prvaci na festivalima, takmičenjima, svi neki harmoničari pravi, pevač „ubija“, pevačica „bomba“.. a na kraju se razočarate kada ih angažujete i čujete.

Četvrti savet – ne birajte bend samo na osnovu kvaliteta pevanja i sviranja. Odlično pevanje i odlična svirka vam nisu najvažniji faktori ako orkestar pravi pauze koje dugo traju i, ako često prave pauze, ne drže se dogovora oko repertoara, i naručenih pesama, dolaze u prljavim cipelama, ili ne svečano obučeni, ako su dosta mentalno odsutni pa zuje na sat i plafon, ne znaju sa gostima, posebno sa pijanima. Najgore je kada rade sve za pare, sviraju sve ako im se gurne novac u džep, ako pevačica dođe u sređena u miniću, u visokim potpeticama, popije i pre nego što počne da peva, pa sa jednom rukom kuca poruke na telefonu a drugom mirkofon drži..

Saveti za izbor:

Bend za svadbe Novi Sad

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar