Kanjon tare u crnoj gori drugi najveći na svijetu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Crna, Gora, Tara, Kanjon

Crna Gora sve se više profilira kao turistička destinacija. I dok je u početku imala najviše turista iz regije, danas sve više zapadnjaka saznaje za ovaj još neotkriveni raj na Mediteranu. Glavni crnogorski aduti su burna prošlost i mnogo podsjetnika na nju, koji postaju omiljena mjesta za razgledavanje, ali i lijepa priroda koja ostavlja bez daha. Većina će vjerojatno kao glavni prirodni adut Crne Gore navesti Jadransko more, no ono što je manje poznato jest kanjon rijeke Tare, najveći kanjon u Europi i ujedno drugi najveći kanjon na svijetu, odmah nakon Grand Canyona u Coloradu u Sjedinjenim Državama.  Naime, velika erozija tla u prošlosti stvorila je kanjon dug 82 metra i dubok 1,333 metara kroz koji protječe rijeka Tara, toliko čista da se na svakom njezinom metru toka slobodno može piti voda.

Ako ste već krenuli s razmišljanjima za sljedeće letovanje, odnosno letovanje u 2013. godini, nećete pogriješiti i ako se ne zaustavite samo na razmišljanjima već i ako već sada bukirate svoje sljedeće ljetovanje. Osim što ćete tako do polaska sasvim sigurno prikupiti baš sve podatke koje trebate, također ćete i uštedjeti. Naime, first minute ponude nude uštedu i do 15 posto, što je, priznat ćete, za mnoge sasvim dovoljan mamac.  Primjerice Istra u Hrvatskoj, koja je omiljena destinacija Talijana i mnogih drugih zapadnih gostiju jedna je od destinacija za ljetovanje u 2013. godini u čijoj first minute rezervaciji je moguće ostvariti ovakav popust.

Primjerice apartman u periodu od 27. ožujka pa da 20. listopada moguće je pronaći već od  25,50 eura po danu, dakako s obzirom na to gdje je apartman smješten te kako je opremljen. Jedna od jeftinijih destinacija su apartmansko naselje Zlatne stijene, koje se nalaze oko 3 kilometra od središta Pule te jedan kilometar od turističkog naselja Punta Verudela. Osim prekrasnog i čistog mora ističe se šetnica na kojoj možete provesti sate i sate u šetnjama.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar