Osam razloga da nabavite ekspres lonac

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ekspres Lonas, Ušteda, Pripremanje Hrane

 

Ekspres ili pretis lonac je brz, ekonomičan i zdrav način kuhanja raznovrsne hrane, uključujući i mahunarke, smeđu rižu i druge žitarice, supe i meso. Ako još niste otkrili prednosti korištenja lonca, ovde vam je osam razloga za kupovinu i korištenje jednog.

 

1. Ekspres lonac štedi vreme. Kuhanje prirodne hrane obično je dugotrajan proces, a s ovim loncem za upola manje vremena moći ćete skuvati pojedine namirnice.

 2. Ovaj  lonac vam štedi  i novac. Nakon početne kupovine, možete kupovati manje skupe namirnice, npr. umesto pasulja u konzervi  koristite suvo zrno pasulja za čiju pripremu vam neće biti potrebno nekoliko sati. Samim tim uštedićete i električnu energiju.

 3. Hrana spremljena u ekspres loncu je veoma ukusna. Budući da vrlo malo pare izlazi tokom kuvanja, ukus same namirnice je maksimalno sačuvan. Meso spremljeno u pretis loncu obično je sočno i mekano.

 4. Zbog kratkog vremena kuvanja namirnice zadržavaju više svojih nutritivnih vrednosti, što ovaj način pripreme hrane čini i zdravijim.

 5. Korištenje ekspres lonca je sigurnije nego što mislite. Iako ovo kuvanje s jedne zahteva učenje, oni su danas sigurniji od onih koje su koristile naše mame i bake.

 6. Mogu se koristiti i napolju, na otvorenom plamenu. Što znači da ih možete upotrebiti na kampovanju ili u nekim hitnim situacijama,

7. U njemu bez bojazni možete spremati i hranu za vašu bebu.

8. Nove tehnologije pomoću kojih su napravljeni današnji ovakvi lonci garantuju vam da će se moći koristiti kroz generacije ukoliko se pravilno i pažljivo koriste.

 

Teslio.com

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Foodie
BOSNIA AND HERZEGOVINA
Teslio Foodie