Uredite bebinu sobu u eco-friendly stilu

Kategorija: Uradi sam
Tagovi: Eco-Friendly, Green, Nursery, Design, Ekologija, Interijer, Dečija Soba

 

Činjenica je da smo planetu zemlju poprilično „upropastili“ i zbog toga se u poslednje vreme ljudi sve više okreću „zelenom“ načinu života i eco-friendly standardima iako je za to možda i kasno.

 

Ipak, ako čekate prinovu i želite da svom bebcu stvorite potpuno prirodno okruženje bez umetnih materijala, evo nekoliko smernica za „zelenu“ dečiju sobu.

Za početak pronađite posteljinu i madrac za bebin krevetac od mallih proizvođača od prirodnih materijala koji ne sadrže poliester, ulja ili lepila, tražite posteljinu bez mikrovlakana koja nisu izbeljivana ili tretirana bilo kakvim hemikalijama.

Gde ih pronaći?

Onlajn prodaja je uzela maha u celom svetu, a pošto eko način života postaje sve popularniji i ponuda na internetu ovih proizvoda je sve bogatija. Sve vam je na jedan klik od vas, a PayPal bi trebalo da stigne i u Srbiju u toku ove godine.

Obavezno pitajte i lokalne proizvođače i male privrednike od kojih materijala prave svoje proizvode, možda se iznenadite.

Na pod dečije sobe stavite drveni parket, nikako itison od zida do zida, ako već želite tepih onda koristite neki od prirodnih materijala pamuka ili vune.

 

 

Zidove obojite bojama koje u sebi ne sadrže toxine a ima ih da se nabave i kod nas bez problema, isto je i sa drvenim nameštajem.

Za čišćenje bebine sobe koristite isključivo mlaku vodu sa malo sapuna ili par kapi limuna za miris, zaboravite na sve hemijske proizvode.

 

Teslio.com

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Foodie
BOSNIA AND HERZEGOVINA
Teslio Foodie