Kvalitetna bela tehnika - saveti pri kupovini

Kategorija: Glavna
Tagovi: Bela Tehnika, Uređaji, Stan, Kupovina

U poslednjih nekoliko godina što se tiče kupovine trend je postao obilaženje velikih trgovinskih centara. Oni nude različite artikle, robne marke i kompletnu opremu za Vaše domove. Upravo u njima smeštena je najveća ponuda bele tehnike na jednom mestu tako da ne morate da lutate gradom od jedne do druge radnje.


Šta je zapravo važno pri kupovini bele tehnike i na šta treba obratiti pažnju?

Naše tržište u ponudi ima veliki broj poznatih i manje poznatih marki bele tehnike. Zvučno ime i popularan brend nisu uvek garancija da ste izabrali pravi uređaj. U mnogim kompanijama u poslednje vreme desile su se velike organizacione promene u vidu prebacivanja proizvodnje u neke druge zemlje sa jeftinijom radnom snagom. Takve promene kao proces globalizacije dovele su do toga da kompanije ostanu u istom sedištu a proizvodnju prebace na druga mesta čime su dovele do opadanja kvaliteta proizvoda.

Kako proveriti poreklo uređaja?

Na svakom aparatu mora stajati originalna etiketa na kojoj piše zemlja proizvođača. Uglavnom se nalazi na unutrašnjoj strani bilo kog uređaja i obavezna je kod svakog proizvoda jer ukoliko je nema radi se o prikrivanju porekla i zemlje iz koje je stigao uređaj. U svakoj prodavnici mora se nalazati i atest gde se isto tako može videti poreklo.

Koliko je važna dužina garancije?

Što se tiče garancije na bilo koji kupljeni uređaj ili aparat, ona treba da bude u roku od najmanje godinu dana. U tom roku uvoznik ili proizvođač odgovoran je ukoliko dođe do bilo kakvog kvara ili tehničkog nedostatka nastalih usled redovne upotrebe. Kupac u ovom slučaju nije dužan da snosi nikakvu odgovornost niti troškove. Kod mnogih proizvođača pored redovne garancije i garantnog roka možete dobiti i dodatne garancije koje podrazumevaju dodatne usluge održavanja uređaja. Svakako je prilikom kupovine od velikog značaja da dobro pogledate šta tačno uz kupljeni uređaj dobijate i koliki Vam je garantni rok.

Ušteda električne energije:

Uz novu tehnologiju i nove materijale dolazi do velike uštede el. energije i vode. Uređaji se mogu naći sa različitom energetskom efikasnošću i različitim klasama. Potrošnja električne energije može se smanjiti preko 20 odsto ukoliko je uređaj sa višom klasom. Stari tipovi mašina u toku jednog ciklusa pranja trošili su oko stotinak litara vode dok savremeni modeli su tu potrošnju umanjili za pola. Kod novih veš mašina postoje razni program koji prepoznaju količinu veša i regulišu potrošnju vode i praška. Rukovanje novim modelima mašina je znatno uprošćeno i dodate su mnoge dodatne operacije koje stari modeli nisu imali.


Prijavite se da biste objavili novi komentar