Faze u renoviranju kupatila

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kupatilo, Keramika, Renoviranje

Prva faza obuhvata poslove vodoinstalatera:

Pre nego se počne sa renoviranjem starog kupatila potrebno je da znate kako želite da Vam izgleda novo kupatilo. U ovom slučaju otvara se bezbroj mogućnosti s obzirom da možete u potpunosti promeniti izgled kupatila kao i raspored sanitarija i ostale kupatilske galanterije.

Ono što je na prvom mestu kada se renovira kupatilo je faza u kojoj je potrebno demontirati postojeću sanitariju i sav nameštaj u kupatilu, demontaža vodovodne i kanalizacione instalacije i uklanjanje starih pločica iz kupatila.

Sledeći korak podrazumeva postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih instalacija. U sklopu ovog posla spada i zamena elektroinstalacije, ventilacione i grejne. Nakon što se izvrši kompletna zamena počinje zatvaranje svih instalacionih kanala.

Ukoliko niste u potpunosti sigurni u svoje želje i prohteve u odnosu na realne mogućnosti uvek se možete konsultovati sa majstorima. Vodoinstalater će Vam pomoći u zajedničkom rešenju kako da pravilno raporedite sanitariju odnosno vodovodnu i kanalizacionu instalaciju. Pre samog početka vodoinstalaterskih poslova potrebno je da izaberete sanitariju koju želite u svom kupatilu kako bi se pravilno i tačno razvela vodovodna i kanalizaciona instalacija. Da bi vodoinstalater što lakše i brže obavio posao potrebno je da unapred zna kakva će se sanitarija postaviti u kupatilu.

U drugoj fazi potreban je keramičar:

Druga faza obuhvata keramičarske radove. Da bi se keramika što lakše i bolje postavila potrebno je da se obezbedi što kvalitetnija podloga. Tu se pre svega misli na košuljice koje ne smeju biti krive ili zidovi biti loše izmalterisani. I ako se desi da je situacija takva keramičar može na neki način ispraviti ove greške ali je potrošnja materijala znatno veća za šta on apsolutno nije kriv.

Odabir odgovarajuće keramike:

Keramiku je potrebno obezbediti pre nego što se počne sa malterisanje. Upravo keramika diktira načine malterisanja zidova. Ukoliko ste se odlučili za razne dekore ili mozaike u svom kupatilu za malterisanje zidova potrebni su tanji slojevi.

Ugradnja sanitarija kao treća faza:

Poslednja faza gde kupatilo dobija svoj pravi izgled i poseban pečat je ugradnja sanitarije i ostale galanterije. Za ove poslove zaduženi su majstori koji su izvodili radove na instalaciji odnosno vodoinstalateri.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar