Molerski radovi

Kategorija: Glavna
Tagovi: Molerski, Radovi

Ključna uloga kada se govori o završnim radovima građevinarstva, svakako se pripisuje molerskim radovima. Uticaj boja je od presudnog značaja u životu svakoga od nas. Sigurno Vam se nekad desilo da se u nekom prostoru konstantno osećate umorno i pospano ili ste se našli u situaciji kada Vam je prosto nelagodno od nekih elemenata ili prejakih boja. To su sve jako važni elementi pri uređenju prostora o kojima treba voditi računa.

 

Boje, teksture i njihovi uzorci mogu Vam unapred dosta pomoći kao i profesionalni majstori koji će Vam ukazati na prednosti i mane samih materijala, i dati Vam mnoge korisne savete.

 

Molerski radovi obuhvataju sledeće radove:

 

·       Ukoliko želite da osvežite staru boju zidova dovoljno je da se oni samo okreče.

·       Sve nepravilnosti na zidovima uklanjaju se gletovanjem a zatim sledi krečenje.

·       U postupku krečenja koriste se poludisperzije i disperzije svih boja i tonova.

·       Kvalitet moleraja zavisi od glet masa, svih neophodnih mašina za brušenje kao i kvaliteta samih boja kako bi se postigao željeni efekat.

·       Nakon zidova u molerske radove spada i restauracija kompletne stolarije (prozori i vrata), zatim radijatori koji se takođe farbaju, ograde i dr.

·       Skidanje i lepljenje tapeta.

 

Zbog čega ovakve poslove treba prepustiti profesionalcima?

 

Najčešće greške se i dešavaju u trenutku kada ljudi bez nekog iskustva pokušaju ceo postupak da urade sami ili još češće kada angažuju majstore amatere koji pritom imaju najjeftiniju ponudu kada je reč o ceni svojih usluga. Baš iz tog razloga rezultat može biti krajnje negativan. Doveli ste sebe u neprijatnu situaciju, imate osećaj da ste bacilli novac a svaka fleka, izbočina ili pukotina na zidu Vas svakodnevno podseća na sve to.

 

Kuća ili stan u kojem živite su Vaša svakodnevnica i veoma je važno da se u njoj osećate što bolje i prijatnije.

 

U postupku krečenja i moleraja neophodno je dosta iskustva, potrebno je dosta znanja o svim materijalima koji se koriste kao i osećaja za kvalitetne i ujednačene nanose svih boja. O pedantnosti i urednosti prilikom izvršavanja ovakvih radova ne treba puno govoriti jer te osobine treba da krase svakog profesionalnog majstora.

 

Pored vrhunskog kvaliteta samih radova gde je zadovoljstvo klijenta na prvom mestu, jedna od najvažnijih stavki jeste i da se ispoštuje dogovoreni rok. Kada se radovi završe ono što se podrazumeva i što treba da očekujete jeste da u stanu budu uklonjeni prašina, šut i svi ostaci boja. Ponude cena za molerske radove mogu dosta varirati, nekada veća cena ne mora značiti i kvalitet na šta se posebno mora obratiti pažnja.