Način ugradnje pvc stolarije

Kategorija: Glavna
Tagovi: Pvc, Stolarija

Za jedan od najvažnijih elemenata u pravilnoj funkcionalnosti i dugotrajnosti PVC prozora smatra se ugradnja. U toku ove faze potrebno je da se isprate svi segmenti kako bi postavljanje bilo ispravno.

Izbor i ugradnja PVC prozora i vrata:

Podjednako su bitna oba faktora - prvi je izbor prozora i vrata a zatim njihova ugradnja. Treba biti jako pažljiv pri odabiru pravih majstora za njihovu ugradnju iz razloga što mnogi priučeni majstori obavljaju ovaj posao potpuno nekvalitetno i neprofesionalno. Da bi ste bili zadovoljni i da bi stolarija što duže trajala potrebno je da izaberete one sa dugogodišnjem iskustvom i proverene u ovom poslu. 

Ugradnju PVC stolarije čini više faza:

- Na prvom mestu je fiksiranje stolarije ( stolarija se fiksira uz zid pomoću labele ) .

- Bušenje rupa i pričvršćivanje stolarije šrafovima.

- Zastakljivanje i montiranje okapnog lima i unutrašnje klupice.

Postupak postavljanja prozora:

Kod postavljanja prozora najvažnije je uspostavljanje pravilnog položaja uz pomoć libele kako se prozori kasnije ne bi slobodno otvarali i da bi okapni limovi imali dovoljnu kosinu za oticanje vode. Da bi se PVC stolarija učvrstila potebno je korišćenje drvenih šrafova koji imaju velike navoje i koriste se za cigle, beton, drvo, siporex i tiplovi nisu potrebni. Njihova standardna dužina iznosi 22 cm. Kako bi stolarija bilo dobro prišvršćena šrafovima potrebno je da se obezbedi što čvršći oslonac kao i potreban prostor  od okova do zida. Šrafove možete prekriti ukrasnim kapicama čime ste izjednačili boju stolarije i mesta gde su šrafovi. Za što kvalitetnije i bolje dihtovanje najbolje je koristiti poliuretansku penu. Pena se može nanositi tek nakon detaljnog čišćenja površine od prašine.

Prozori se zastakljuju uglavnom na licu mesta ili se montiraju unapred zastakljeni prozori. Stakla služe kako bi se prozori naštelovali pa iz tog razloga njihovo montiranje je uglavnom u toku proizvodnje. Okviri krila služe kako bi bilo izvršeno smeštanje temeljnih plastičnih pločica a zatim završnih pločica kojima se fiksira staklo za sam okvir. Okvir mora imati odvodnu rupu sa unutrašnje donje strane kroz koju treba da prolazi voda stvorena od kondenza. Ove rupe vodu usmeravaju ka spoljašnjem delu prozora. Sve ovo je jako važno kako Vam voda ne bi ulazila u samu prostoriju.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar