Ulepšavanje prostora venecijanerima i trakastim zavesama

Kategorija: Glavna
Tagovi: Venecijaneri

Pored toga što će krasiti Vaš dom veoma važno je da znate pravilno da rukujete venecijanerima. Treba ih pravilno upotrebljavati, ne ostavljati da stoje koso i da se lome kako ne bi kvarili kompletan utisak bilo koje prostorije.

Što se tiče kvaliteta venecijanera izbegnite loš kvalitet plastičnih venecijanera već birajte samo aluminijumske ili srebrno-obojene venecijanere koji mnogo lepše i kvalitetnije izgledaju i ne skupljaju previše prašine.

U širokoj ponudi venecijanera mogu se naći razne boje i teksture a postoji mogućnost i da po sopstvenoj želji poručite venecijanere.

Ukoliko želite da na još jedan moderan način ulepšate Vaš stan ili kancelariju učinite to postavljanjem trakastih zavesa koje su sve popularnije i pristupačnije. Na ovaj način praktično ste blokirali dopiranje svetlosti, obezbedili ste dovoljno privatnosti i doprineli na estetici kad je u pitanju kompletan enterijer.


Kako se rukuje trakastim zavesama?

Što se tiče rukovanja trakastim zavesama veoma je jednostavno. Zavese imaju kanape pomoću kojih se trake rotiraju vertikalno ( time regulišete količinu svetlosti ) ili se povlače sa strane ( oslobađa se prostor ). Trakaste zavese mogu se uklopiti u sve prostore, postoje raznih veličina, boja i dezena. Njih čine vertikalne lamele – trake koje mogu biti od raznih materijala i u raznim bojama. Postavljaju se kako u stambene tako i u javne objekte jer prostor mogu da zamrače onoliko koliko vi želite. Pored zavesa koje imaju manuelne mehanizme, ( perle i kanape ) postoje i one koje imaju motorne mehanizme  i trake povlače ili okreću horizontalno. Zavese sa motornim mehanizmom najpraktičnije su za poslovne prostore.

Šta su zapravo trakaste zavese i od čega su sačinjene?

Duge, teške zavese koje treba skinuti, oprati, opeglati pa ponovo okačiti… Nema potrebe za tim. Trakastim zavesama napravili ste pravi izbor i na najpraktičniji i najelegantniji način zaštitili sebe i prostor u kome boravite od preterane sunčeve svetlosti ili radoznalih pogleda. Mnogo ranije ste trakaste zavese mogli da vidite jedino u poslovnim prostorima jer su se svojim izgledom pokazale kao pravo rešenje za ovu vrstu prostora. Međutim u poslednje vreme s pojavom velikog izbora dezena i različitih boja sve više se vezuju i za stambene objekte.

Njih čine trake od plastificirane tkanine širine 127 milimetara. Mogu se naći u preko 30 boja i dezena. Potpuno su antistatične, jednostavne za održavanje jer ne upijaju mirise i na njima nema prašine. Pored plastificirane tkanine mogu se naći i trakaste zavese od PVC stolarije ili aluminijuma.

Plastificirana tkanina je veoma otporna na sunčevu svetlost. Bilo koja boja ove tkanine je jako postojana. Sama tkanina je potpuno ravna i antistatična ne upija nijedan miris niti skuplja prašinu. Ukoliko se desi da se izmaste, fleke sa njih se veoma jednostavno skidaju. Samim tim što se rotiraju možete u potpunosti regulisati i smer i količinu dopiranja svetlosti kao i napraviti najitimniju atmosferu. Pored toga što se mogu okretati, trakaste zavese se otvaraju na jednu ili obe strane.

Gde se mogu postaviti trakaste zavese?

Pored malih staklenih površina na koje se montiraju trakaste zavese su veoma pogodne kod velikih zastakljenih površina jer pored toga što prave odličnu zaštitu od Sunca mogu znatno da doprinesu estetskom izgledu.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar