Kućno ili ordinacijsko izbeljivanje zuba?

Categories: uncategorized
Tags: Not tagged

Odlučiti se na posjetu estetskom stomatologu zbog primjene određene metode izbjeljivanja zubi u ordinaciji ili pokušati željenu nijansu postići kod kuće uz pomoć različitih preparata dilema je sa kojom se susreću gotovo svi koji nisu zadovoljni nijansom bjeline svojih zubi. Ako se pitate šta je izbeljivanje zuba, jednostavno rečeno to je postupak uklanjanja različitih mrlja sa površine zubne gleđi kako bi postali bjelji i blještaviji, a vaš osmijeh kao sa TV reklama. Tačno je da postoje brojne metode koje možete prakticirati kod kuće, ali također poznato je da nijedna od njih nije naučno potvrđena i ne garantira sigurne rezultate. Prema tome, ukoliko ste u mogućnosti, možda bi bilo bolje da posjetite obližnju stomatološku ordinaciju koja pruža usluge estetske stomatologije i pobrinete se da vaš osmijeh izgleda savršeno.
Prednosti kućnog izbjeljivanja zubi su brojni, a nedostatak samo jedan. Ipak, taj jedan jedini nedostatak je uglavnom koban i većina ljudi, koji to sebi mogu omogućiti, na kraju ipak pristanu na profesionalni tretman izbjeljivanja zubi u stomatološkoj ordinaciji. Izbjeljivanje zubi kod kuće ne garantira rezultate, a sve ostalo što možete zamisliti su samo prednosti. Nema potrebe za gubljenjem vremena na odlaske na sesije izbjeljivanja u ordinaciju, većinu ovih metoda možete primjenjivati gotovo svakodnevno za razliku od izbjeljivanja u ordinaciji, a ni vaš džep se neće buniti jer biste odlaskom stomatologu morali izdvojiti znatnu svotu novca.
Ipak, garancija dobrih rezultata i nekoliko nijansi bjeljih zubi koju daju profesionalni stomatolozi i metode koje primjenjuju su najčešće presudan faktor i faktor koji uglavnom natjera sve one sa nešto dubljim džepom da ipak odustanu od kućnih varijanti izbjeljivanja i potraže stručnu pomoć. Međutim, trebate znati da ni posjeta stomatološkoj ordinaciji uvijek ne garantuje rezultate kakve vi očekujete. Bjelina zubi je, ukoliko niste znali, značajno uvjetovana genetskim faktorom i vašim načinom života i ishrane.

No comment.


Please login to post a comment