Šta su binarne opcije: saveti za početnike

Kategorija: IT
Tagovi: Binarne Opcije, Internet Zarada, Online Trgovina, Kako Zaraditi Novac Preko Interneta

Kako najjednosatvnije objasniti šta su binarne opcije? Trgovanje binarnim opcijama se svodi na jednostavan izbor sredstva trgovine i procenu da li će po isteku odabranog vremenskog roka to sredstvo imati višu ili nižu vrednost u odnosu na vrednost koju je imalo u momentu kada ste započeli trgovinu. Na vama je da odlučite da li ćete odabrati opciju „PUT“ ili opciju„Call“.

A kako doneti ispravnu procenu? U ovom tekstu su obuhvaćeni saveti kako da prođete sve važne korake koji će vam pomoći da postanete bolji trgovac binarnim opcijama. Iako ovi saveti nisu garancija uspeha, zahvaljujući njima naučićete sve veštine trgovanja binarnim opcijama i kako da izbegnete neke od najvećih zamki i grešaka.   

Ako pravilno postupate, trgovanje binarnim opcijama može postati dobra šansa za online zaradu. Za početak, pročitajte ove savete kako bi ste bolje upoznali postupak trgovine i načine koji vas mogu dovesti do uspeha.  Pročitajte i iskustva trgovaca binarnim opcijama.

#1 Razumevanje tržišta binarnih opcija i trgovačkih alata  

Nemojte nasumično birati opcije PUT ili Call. Jednostavno rečeno, to je kockanje i u najboljem slučaju možete slučajno dobiti neke trgovine. Umesto toga učite, potrudite se da prikupite što više infomracija o tome kako funkcioniše tržište binarnih opcija i o instrumentima trgovine dostupnim na platformi koju ste odabrali.

#2 Izaberite brokera binarnih opcija sa reputacijom

Potražite brokera koji nudi širok izbor sredstava za trgovinu i visoke stope isplate. Ako preferirate određeno tržište, proverite da li broker koga želite nudi mogućnost trgovine na tom tržištu.  Izaberite brokera koji nudi demo nalog. On vam omogućava da, pre nego što počnete da ulažete novac i napravite stvarnu trgovinu, do detalja proučite platformu za trgovanje i proverite da li vam njen interfejs odgovara.

Tržište binarnih opcija se ubrzano razvija i stalno se pojavljuju novi brokeri. Oni možda jesu dobri, ali su još uvek neprovereni i nemaju reputaciju, dobru ili lošu. Zato je ipak najbolje da odaberte proverenog brokera sa dobrom reputacijom, koji se već dokazao kao pouzdan.

#3 Naučite kako da trgujete

Ovo možda izgleda jednostavno i logično, ali mnogi novi trgovci se zanesu idejom o zarađivanju velike svote novca, pa preskoče ovaj korak. Oni kreću da trguju i da investiraj novac pre nego što su potpuno razumeli kako se ustvari trguje. I zato gube svoje uloge.  

Važno je iskoristiti demo nalog na platformi i vežbati trgovanje. Tako možete poručiti sve strategije koje kasnije možete koristiti kada počnete da trgujete na pravom nalogu. Činjenica je da čak i mnogi iskusni trgovci često koriste demo verziju za proveru nove strategije i tehnike trgovanja.    

#4 Istražite tržišta i implementirajte strategiju

Istražujte tržište, pratite aktuelne vesti koje mogu da utiču na cenu sredstava trgovine. Pored toga, vodite računa o ekonomskom kalendaru, proveravajte koji dolazeći događaji možda mogu da utičnu na rast ili pad određene robe, akcija, valuta... Bez istraživanja ili „pouzdane“ strategije za trgovinu binarnim opcijama male su šanse da postanete uspešan online trgovac.  

#5 Vežbajte na demo sistemu

Kao što smo već rekli, prvo otvorite demo nalog i proverite da li odabrana binarna platforma predstavlja potpuno interaktivan sistem, ili je reč samo o seriji slajdova i grafikona.

Većina brokera će insistirati da napravite depozit pre nego što vam dopusti pristup njihovom demo računu, ali ako ste ozbiljni i odlučni, taj depozit možete čuvati, tako da ovaj zahtev ne bi trebalo da bude problem za vas. Demo nalog će vam omogućiti da bez ikakvih ulaganja u potpunosti upoznate čitav sistem na platformi, da vežbate trgovinu i da isprobavate željene strategije.

#6 Upravljajte svojim novcem i svojim rizicima

Postoji izreka „ne stavljajte sva svoja jaja u jednu korpu“ i ona važi za trgovce binarnim opcijama. Nikada ne bi trebalo da rizikujete previše i da ulažete velike sume na svaku transakciju. Većina trgovaca nikada ne rizikuje više od 5% svog kapitala na jednu trgovinu. Ako krene loše oni će još uvek imati značajan deo svog kapitala kojim mogu da nastave i mogu da se brzo oporave.

#7 Nemojte očekivati da se brzo obogatite

Neki trgovci jednostavno žele da zarade dodatni novac od nekoliko sati rada nedeljno, dok drugi zarađuju novac ulažući puno napora i puno rada. Trgovanje binarnim opcijama nije internet posao koji će vas učiniti bogatim za kratko vreme. Ako želite da se ozbiljno bavite ovom vrstom onlajn trgovine, morate prihvatiti ovu činjenicu. Binarne opcije vam pružaju mogućnost zarade na duge staze. Zato je potrebno da budete strpljivi.

Napomena: trgovanje binarnim opcijama nosi rizik od gubljenja novca. Nikada ne ulažite sume koje prevazilaze vaše novčane mogućnosti.

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar