Šta treba obavezno da posetite u vrnjačkoj banji?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Vrnjacka Banja, Banje Srbije, Odmor U Vrnjačkoj Banji, Vrnjačkoj Banji

 

Ukoliko ne želite da se vaš boravak u Vrnjačkoj banji svede samo na puko odmaranje, preporučujemo da pogledate kakvi dodatni sadržaji postoje u najvećoj banji Srbije. Sigurno ćete naći  nešto zanimljivo.

Za ljubitelje tenisa, u banji postoji mogućnost da igrate na otvorenom ili zatvorenom terenu na sportskim terenima „Karović“. Moguće je i da iznajmite teren za mali fudbal – otvoren ili zatvoren (u hali). Sportski tereni „Karović“ se nalaze na oko 2 kilometara od centra Vrnjačke banje, u novoizgrađenom sportskom kompleksu. Turistima su na raspolaganju 3 terena za iznajmljivanje (otvoreni za tenis, otvoreni za mali fudbal i zatvoreni u hali u kome se može igrati mali fudbal ili tenis na veštačkoj travi). Parking je obezbeđen za sve goste, a u sklopu sportske hale se nalaze kupatila i svlačionice. 

Za ljubitelje starih automobila, moguće je iznajmljivanje istih u blizini izvora mineralne vode „Snežnik“. Uz tzv. oldtajmere, moguće je iznajmiti i džipove i tricikle ili se sa ljubaznim domaćinima dogovoriti o organizovanju obilaska planine Goč i okolnih izletišta. 

U proleće i leto u na banjskoj Promenadi radi luna park „Obilić“. Ovo je jedan od najstarijih luna parkova naše zemlje. Osnovan je daleke 1923. godine u Kruševcu, potom se seli u Beograd, a leti u Vrnjačku banju. Smešten nadomak izvora mineralne vode „Jezero“ ovaj luna park je posebna atrakcija banje, kako za mališane, tako i za njihove roditelje i turiste svih generacija. Uživaćete u vožnji na autodromu, velikom toboganu „Pevac“, a najzanimljivije je svakako vožnja na „enterprisu“, koju retko ko propušta. 

Smeštaj u Vrnjačkoj banji gostima nudi različite sadržaje. Pored većih hotela, apartmana i soba, u ponudi su i objekti sa bazenom, wellness i spa centri...Tako da i za one posebno probirljive, meštani banje imaju rešenje. 

Ukoliko želite da osetite duh starine, preroručujemo vam da izađete iz banje i krenete prema nadaleko čuvenoj planini Goč. Na padinama ove planine, na desnoj obali reke Zapadne Morave smešteno je selo Brezovica. Ovo banjsko selo može da se pohvali etno selom „Rakezići“. Dvorište porodice Rakezić je sa posebnom ljubavlju i pažnjom uređeno i zauzima oko 5 hektara zemlje. Turistima su na raspolaganju: prenoćište, kuća za odmor, restoran, muzej, a posebnu draž ovom etno selu daju stare srpske brvnare, od kojih su pojedine stare i više od stotinu godina. Prenoćište je lepo uređeno, a svaka soba sadrži: grejanje, kupatilo, televizor i klimu. Restoran u sklopu etno sela na meniju ima specijalitete stare srpske kuhinje, poput: proje, kačamaka, domaćih pita i pogača, ali i jela sa roštilja. 

Za koju god varijantu od ponuđenih da se odlučite, jasno je da u Vrnjačkoj banji ne može da bude dosadno

Uz to, turistima su na raspolaganju brojni kafići, restorani, picerije, poslastičarnice, tako da, kao što rekosmo i za one najprobirljivije ima rešenja. 

Ukoliko vam, pak sve navedeno nije privuklo posebnu pažnju, preporučujemo vam da posetite jedan od najluksuznijih objekata naše zemlje, koji se nalazi na oko 800 metara od centra Vrnjačke banje, u delu nazvanom Sunčani breg. „SUNNY HILL – spa resort & aqua park“ je ekskluzivni smeštaj apartmanskog tipa, a u okviru kompleksa se nalaze i: restoran, otvoreni bazen, spa centar, aqua park, uz brojne dodatne sadržaje za goste hotela, kao i kutak za najmlađe. 

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar