Zašto je važna auto karta za putovanje?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Auto Karta, Auto Mapa

Ukoliko planirate da putujete, na raspolaganju su vam različite vrste putnih mapa koje će vam znatno olakšati put do odredišta. To podrazumeva, između ostalih: GPS uređaje (manuelne ili elektronske), štampane mape na papiru i razne druge vrste, koje će vam sigurno biti od koristi prilikom putovanja.

Kada je reč o GPS uređaju, dovoljno je reći da se većina korisnika slaže da je u pitanju odličan izum. Dovoljno je samo da ukucate adresu odredišta i navigacioni sistem koji ovaj uređaj poseduje će vas vrlo jednostavno odvesti do odredišta. Samo je potrebno da pažljivo slušate i pratite uputstva, koja mogu biti napisana na displeju ili možete uključiti opciju glasa, pa jednosatavno slušati. Međutim, kao i svaki uređaj i ovaj ima jednu, ako možemo tako da je nazovemo, manu. Naime, kod većine modela nije baš tako lako ukucati adresu odredišta. Zato dobro proučite uputstvo, jer kada to naučite, savladali ste sve muke oko korišćenja GPS-a. Još jedna prednost ovog uređaja jeste što ćete imati mogućnost da vidite koliko imate kilometara do odredišta. Samo imajte u vidu da nije 100% precizan, već je vrednost kilometraže približno tačna kod većine ovih uređaja.


Ako niste pristalica novih tehnologija i ne snalazite se baš dobro u njima, onda je najbolje da se odlučite za štampane karte. Ne preporučujemo vam da nosite atlas na put, jer u njemu uglavnom nema baš putnih mapa, već da svratite na pumpu ili u našoj zemlji ili čim uđete u zemlju gde vam se nalazi odredište. Ono na šta treba da obratite posebnu pažnju jeste datum štampanja putne karte. Jer se promene na putevima često događaju, pa da se ne biste dodatno zbunili, vodite računa o ovom na oko nebitnom detalju. Obično štampane karte sadrže i podatke o važnim institucija, poput: pozorišta, muzeja, važnih institucija koje možete posetiti. Takođe, svaka takva mapa sadrži i podatak o međunarodnim oznakama puteva, što će vam dodatno olakšati snalaženje prilikom putovanja. Jedina, uslovno rečeno mana ovog vida pomoći na putovanjima, jeste što vam je potrebno da neko sedi na mestu suvozača, ko će moći da se zanima proučavanjem štampanih mapa. Tako da je ova varijanta najbolja ukoliko ne idete sami na put.

I možda najbolje rešenje, jeste da se rukovodite onom starom srpskom izrekom: „Ko pita, ne skita“. Jer koliko god dobro da proučite mapu, uvek je lakše pitati prolaznike za pravac. Međutim, ne treba se potpuno osloniti na to, jer zavisi gde putujete i u koje doba dana, kao i u koje doba godne. Ukoliko, recimo krecete na skijanje, a putujete noću, mala je verovatnoća da ćete sresti nekoga koga možete upitati za pravac.

Svakako je najbolja varijanta da se pre putovanja dobro informišete o mogućim putnim pravcima. Predlažemo vam da posetite ovaj sajt: http://autokartamapa.com/ i pogledate koja varijanta vam je najbolja da dodjete an odredište.

Za koji god vid putnih mapa da se odlučite sigurno će vam dosta olakšati putovanje i odvesti vas do odredišta. Odluku ćete doneti na osnovu ličnog opredeljenja, svakako, a time ćete izbeći dosta neprijatnih situacija koje mogu da vas zadese usput.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar