Ajfon 5 - isti dizajn kao i ajfon 4, samo s većim ekranom

Kategorija: Tehnika
Tagovi: Ajfone, Iphone, Apple, Mobilni, 5

Za mnoge koji prate "Epla" poznato je da je riječ o kompaniji koja krije detalje o svojim novim proizvodima, pa ne čudi da je internet prepun glasina i spekulacija o tome što se priprema.

Možda upravo takvom strategijom "Epl" uspjeva potpaliti nevjerovatno zanimanje za svaki svoj proizvod koji najavi, počevši od ajfona, preko nove generacije mekbuk pro računara do nedavno lansiranog ajpoda2.

Nove špeklulacije koje je objavila webstranica indikativnog imena MacRumors govore da iduća verzija ajfona neće biti radikalno redizajnirana.

Naime, MacRumors dočepao se inženjerskog dizajna kalupa od iDealsChina koji upućuje na to da će ajfon 5 izgledati identično kao i ajfon 4, osim da će imati veći ekran koji će se protezati do rubova telefona sa znatno tanjim okvirom od prethodnih modela.

Premda iDealsChina i ne uživa neku veliku reputaciju kao izvor vijesti ovoga tipa, Arnold Kim na stranici MacRumors navodi da su dosada uvijek imali pravo kada su pisali o "Eplovom" dizajnu novih prozvoda.

Kineski proizvođači često prvi izađu s ranim dizajnerskim nacrtima "Eplovih" proizvoda, a tako je na primjer bilo i s ranim verzijama, odnosno nacrtima za ajpod 2.

Prije ove špekulacije na internetu je nedavno osvanula još jedna, a ona je glasila da će ajfon 5 izgledati više nalik ajpodu 2, samo umanjen.

U svakom slučaju imamo još nekoliko mjeseci prije nego vidimo iPhone 5, tako da bez sumnje možete očekivati još glasina i spekulacija.

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
maestro
CANADA
Hmm...