Sony ericsson elm - ako brinete o ekologiji

Kategorija: Glavna
Tagovi: Sony, Ericsson, Elm, Mobilni Telefon

Mobilni telefon Sony Ericsson Elm je proglašen "najodrživijim telefonom" na tržištu, pošto je dobio 4,3 poena za ekološka dostignuća prema Eko-rejtingu kompanije O2.

Od ukupno 65 modela mobilnih telefona šest proizvođača, Sony Ericsson Elm je izabran za najbolji na osnovu "pozitivnog uticaja na životnu sredinu, pomoći ljudima da vode održiv način života, kao i na osnovu etičkih performansi kompanije kao proizvođača", saopšteno je iz kompanije "Soni Erikson".

Takođe, pet od prvih deset mobilnih telefona na rejting listi su proizvod kompanije "Soni Erikson".

"Veoma nam je drago što je naš telefon proglašen najodrživijim mobilnim telefonom u ovom sektoru. U potpunosti podržavamo novi Eko-rejting sistem kompanije O2 jer, zahvaljujući ovakvim inicijativama, korisnicima su dostupne informacije kako bi doneli ekološki svesne odluke", rekao je direktor za korporativnu održivost kompanije "Soni Erikson" Mats Pelbak Šarp

Telefon Sony Ericsson Elm je deo "Grin Hart" (Green Heart) asortimana mobilnih telefona i dodatne opreme koju ta kompanija proizvodi.

Reč je o strategija koja potvrđuje posvećenost kompanije uticaju na ekološke inovacije i životnu sredinu i čiji je cilj uvođenje ekoloških performansi u svoj celokupan asortiman.

Kompanija "Soni Erikson" planira da do 2015. godine smanji emisiju CO2 za 20 odsto i emisiju gasova staklene bašte za 15 odsto u celokupnom životnom ciklusu svojih mobilnih telefona, navodi se u saopštenju.

 

(Tanjug)

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
maestro
CANADA
Hmm...