Najvažniji elementi dečije sobe

Kategorija: Glavna
Tagovi: Soba, Igracke, Deca

Sve veća pažnja se poklanja uređenju dečijih soba što je svakako dobro i korisno. Nekada je to obuhvatalo ubacivanje kreveta, plakara, eventualno radnog stola i posao bi bio završen. Mnogi su se vodili mišlju zbog čega da se novac troši na neki poseban krevet za decu kada će ga ono ionako prerasti i moraće da se kupi drugi. Jeste, dete će da odraste ali kakvo će mu biti okruženje i prostor u kojem boravi? Inspirativna, vesela i interesantno uređena soba svakom detetu pružiće dodatnu motivaciju u razvijanju mašte od dosadnog i bezličnog prostora u kojem neće želeti da provodi previše vremena.

 

 

Novi krevet ćete svakako morati da kupite nakon nekoliko godina kako Vaše dete raste i apsolutno Vam ništa neće značiti kupovina jednostavnog kreveta koji je pri tom jeftin i nekvalitetan.

O čemu treba voditi računa pri uređenju soba za decu:

Soba prvenstveno mora biti funkcionalna i opremljena osnovnim stvarima neophodnim za svako dete od odgovarajućeg nameštaja do raznih dečijih igračaka koje su ujedno i ukras ovog prostora. Vesele boje i aplikacije koje će krasiti zidove samo su neki od bitnih elemenata u dečijoj sobi.

Za devojčice je karakterističan apsolutni bajkovit izgled sobe u kojoj preovladavaju lutke, princeze, barbike i sl. Dečacima je interesantan svaki automobilčić, kamion, lopta i slični predmeti.

Soba koju dele dečak i devojčica mora biti prilagođena različitošću polova. Pored toga postoje i različita interesovanja, potpuno različite dečije igračke itd. Da bi se prostor što bolje iskoristio kao i uštedelo na prostoru predviđenom za dečiju igru i druge aktivnosti najbolje je opredeliti se za krevete na sprat i komade nameštaja izrađene po meri. Tako ćete iskoristiti svaki santimetar sobe a deci pružiti niz drugih mogućnosti. Zidovi mogu biti popunjeni mnogim detaljima, možete postaviti i police koje veoma praktično mogu služiti za odlaganje raznih predmeta kao što su knjige, decije igracke i ostale sitnice.

Najbolje mesto za postavljanje radnih stolova je pod prozorom jer na taj način deci obezbeđujete učenje na prirodnom osvetljenju. Sredina sobe najbolje se može iskoristiti za dečiju igru. Na nekom interesantnom toplom tepihu i uz šarene jastuke na kojima deca mogu da sede deca se bezbrižno mogu igrati i družiti sa vršnjacima.

Odabir materijala:

U ovom segmentu opremanja dečijih soba morate biti posebno obazrivi. Stakleni detalji, oštre ivice nameštaja i bilo koji drugi predmeti koji mogu dovesti do raznih povreda dece nikako nisu dozvoljeni. Prekrivače, mebl štofove treba birati tako da se mogu jednostavno prati i održavati. Lepe zavese su takođe jedan od važnih detalja i ukrasa.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar