Adekvatna zaštita za vaše prozore i vrata

Kategorija: Glavna
Tagovi: Roletne, Pvc, Prozori

Kvalitet stolarije:

Sa pogrešnim odabirom i lošim kvalitetom može doći do niza problema u Vašem domu. Kvalitet samog materijala je od presudne važnosti kod ugradnje stolarije jer spada u glavne toplotne izolatore. Sledeća važna stavka je obratiti pažnju da se stolarija pravilno ugradi jer se samim tim postižu smanjeni troškovi električne energije prilikom grejanja ili hladjenja prostora. Ukoliko se odlučite za drvenu stolariju morate računati da će biti potrebno dodatno ulaganje kako bi se ona održavala na adekvatan način. Sa masivnim vrstama drveta izbeći će se lamelirani elementi koji su u širokoj ponudi. Kada se uporede materijali kao što su drvo i PVC činjenica je da PVC ima znatno bolja toplotno izolatorska svojstva.

 


U slučaju da niste stručni u odabiru materijala kao i samoj izradi stolarije najbolje da se obratite stručnim licima kako bi pravilno uložili novac i izbegli eventualne negativne posledice.

Glavne karakteristike PVC profila:

Ovde je pre svega reč o njihovoj fleksibilnosti, zatim o različitim oblicima i dimenzijama – od trouglastih, pravougaonih, okruglih, ovalnih itd.) Oblici se biraju po uglavnom postojećoj stolariji naročito kada je reč o zgradama gde nije dozvoljeno menjati oblik i dimenzije prozora po čemu su ovi prozori idealni jer se maksimalno uklapaju u sve otvore. Petokomorni i šestokomorni PVC profili nikako ne mogu biti pogrešan izbor. Pored toga važan je i kvalitet zaptivaka i okova kako bi u potpunosti bila obezbeđenja maksimalna toplotna i zvučna izolacija u Vašem domu.

Zaštita stolarije:

Kada je stolarija kvalitetna i lepo dizajnirana potrebno je da ima i adekvatnu zaštitu. Može se birati između kapaka, roletni ili žaluzina što je u zavisnosti od Vašeg ličnog ukusa i želje. Uz veoma pozitivne karakteristike PVC stolarije, reč je o izuzetno važnim detaljima kada se radi o bezbednosnim merama za Vaš dom. Ukoliko je potrebna znatno veća i kvalitetnija zvučna izolacija ako je u pitanju preterano velika buka savetuje se postavljanje trostrukih stakala s kojim je ovaj problem svakako rešen. Upoređivanjem stare gradnje i prozora koji jako slabo dihtuju i modernih PVC prozora dolazi se do zaključka da se radi o prvenstveno jako kvalitetnoj izolaciji. Samim tim ćete uštedeti na potrošnji električne energije u zimskom periodu . Uz savršeno dihtovanje i najbolja termostakla postoji mogućnost pojavljivanja kondenza naročito prilikom kuvanja, kupanja ili ukoliko se u određenoj prostoriji suši veš i sl. Da bi se eliminisala veća količina vlage iz prostorije dovoljno je samo često provetravati.

Kako do uštede energije uz pomoć roletni:

Pored raznih načina na koji se mogu zaštiti prozori a već smo ih pominjali može se doći do postizanja određene atmosfere i veoma prijatne klime u svim prostorijama u Vašem domu. Tako na primer se mogu postaviti roletne. Potrebno je da izaberete materijal – PVC ili aluminijum, boju i vrlo brzo dobićete sve ono što Vam je potrebno kako bi u svom domu mogli da se opustite i uživate.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar