Kako do modernog i funkcionalnog potkrovlja

Kategorija: Glavna
Tagovi: Potkrovlje, Renoviranje, Adaptacija

Deo kuće ili stana direktno pod krovom može biti za nekog omiljeno mesto ili ne. Za neke je ovo romantični, ušuškani prostor dok je za neke skučen i neudoban prostor sa kosim krovovima najčešće nedovoljno osvetljenim ili na udaru vetra.

Negativne osobine potkrovlja mogu se jednostavno rešiti krovnim prozorima sa odličnim dihtovanjem , gipsanim pregradama, ugradnim svetiljkama ili nameštajem po meri.

Važno je u ovakvom prostoru maksimalno iskoristiti svaki ugao i doći do najboljeg rasporeda svih elemenata. Od kosina prvenstveno zavisi način na koji ćete moći da iskoristite ovakav prostor. Pod gredama se mogu postaviti razni garderoberi, cipelarnici ili police pa čak i bračni kreveti, sofe, trpezarijski ili radni stolovi, kuhinjski elementi i dr. Bitno je maksimalno iskorišćavanje svake kosine ne samo u dnevnoj ili spavaćoj sobi već i u svim ostalim prostorijama kao što su kupatilo ili kuhinja. Ovako rešen prostor potkrovlja čini da se ostatak prostora maksimalno rastereti. Nameštaj po meri je u ovom slučaju idealno rešenje.

Što se tiče prednosti uređenja potkrovlja one se prvenstveno odnose na odabir boja i farbanje greda koje mogu imati veoma dekorativno svojstvo.

Delovi pod kosinama najbolje se mogu iskoristiti za postavljanje kreveta i pregrada od tankih panela što čini odličan kutak za odmor i miran san. Do potrebnog osvetljenja i svežeg vazduha može se doći otvaranjem panela a njihovim zatvaranjem se ovaj deo Vašeg životnog prostora čuva od očiju gostiju.

Jedan od načina na koji se može urediti potkrovlje:

Jedan od primera u uređenju potkrovlja može biti i jednostavna i povoljna transformacija badže. Preporuka je svakako da se prostori pod kosinama maksimalno iskoriste kako bi se kreirao kutak za odmor i uživanje ali ponekad se postavlja pitanje na koji način to izvesti? U prostoru badže postavljanjem sofe, jastuka, baldahina i određenog osvetljenja može se stvoriti ušuškani prostor.

- U prostoru pod sofom mogu se smestiti razne stvari. Iz tog razloga je najbolje ukoliko je sofa sa pregradama na dnu a gornja ploča koja ima šarke može da se podigne. Prednji deo je sa izvedenim otvorenim policama.

- Šperploču je najbolje obložiti tankim sunđerom veličine kreveta i staviti navlaku koja se lako skida.

-  Plafon se može ukrasiti papirnim lusterima a ukoliko se grupiše više većih lustera zagarantovan je interesantan izgled naročito kada je svetlo upaljeno.

- U ovom posebnom kutku u Vašem potkrovlju jedan od predloga je i postavljanje baldahina u prirodnom materijalu laneni ili pamučni. Tkanina se može učvrstiti na plafonu uz pomoć par nitni sa strane.

Izvor: majstorbeograd.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar