Saveti prilikom krecenja stana

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Ukoliko je potrebno da okrečite vaš stan a muči vas odluka za koju se boju odlučiti, mi smo tu da vas usmerimo i pomognemo da stan okrečite tako da bude prijatan za boravak. Dileme oko krečenja stana se najpre javljaju oko uklapanja različitih boja. Zatim, da li postoje pravila kada je u pitanju slaganje  pojedinih boja za bojenje zidova. Da li je bolje odlučiti da stan okrečite u jednu ili više boja za zidove.

Za uklapanje boja zidova je presudan nameštaj, ali on nije jedini faktor koji je presudan. Boje vaših zidova su od velikog značaja iz razloga što se na taj način određenoj prostoriji pruža poseban osećaj prijatnosti. Boje možete kombinovati kako vi želite, bitno je da se baš vi osećate prijatno sutradan u svom stanu. Određenim bojama, takođe možete svoj enterijer učiniti da izgleda veće, manje, dok plafon možete učiniti da izgleda niže ili više.

Boje se takođe mogu podeliti na hladne i tople boje. Tople boje su žuta, narandžasta, crvena dok pod hladnim bojama podrazumevamo plavu, zelenu i ljubičastu. Međutim komponenta koja preovlađuje u nekoj od boja je odgovorna za to da li će boja naginjati ka hladnoj ili toplijoj.

Prilikom odabira boje za enterijer vašeg stana trebalo bi obratiti pražnju na neke od sledećih uopštenih  pravila kojih bi trebalo da se pridržavate.

Ukoliko recimo volite crvenu boju i želite da baš tom bojom oplemenite vaš enterijer, savetujemo vam da je upotrebite samo u tragovima. Ona je dovoljna samo u maloj količini iz razloga što je veoma efektna i razbija tamne nijance kao što su siva i crna. Za razliku od crvene, za narandžastu boju se kaže da je veoma pogodna za radne prostorije ili dečije sobe.

Žuta boja je veoma prijatna i mnogi savetuju da se njome kreče manje prostorije kao i prostorije u kojima uglavnom borave mladi ljudi. Ukoliko imate potrebu da je ublažite, najbolje ćete to učiniti sa belom. Samo bela boja služi za krečenje prostorija u kojima želite da stvorite osećaj hladnoće. Iz tog razloga se savetuje kombinovanje bele boje sa plavom ili sivom za stvaranje potpuno hladnog ambijenta dok će kombinacija sa narandžastom dati osećaj topline i živahnosti.

 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar