Kavitacijom do savršenog izgleda

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kavitacija, Ultrazvučna Kavitacija, Celulit

Trenutno najsavremenija ultrazvučna terapija kojom Vaše telo može dobiti potpuno novi oblik i izgled je kavitacija. To je najefikasnija metoda mršavljenja koja dovodi do trajnog uništavanja masnih ćelija upravo sa onih mesta koja su najkritičnija. Već posle nekoliko tretmana ultrazvučne kavitacije rezultati su vrlo primetni. Tretmanom kavitacije ćete na najbrži način oblikovati telo i uništiti celulit.

 

Način delovanja ultrazvučne kavitacije

Delovanjem ultrazvučne kavitacije dolazi do razbijanja zidova masnih ćelija koje se razlažu na trigliceride koji nakon dospevanja u međućelijsku tečnost bivaju razgrađeni pod enzimskim uticajem do glicerida i jednostavnih masnih kiselina. Organizam gliceride putem krvi crpi kao izvor energije, dok masne kiseline nastale kavitacijom razgrađuje jetra. Aerobni treninzi su obavezni uz kavitaciju, jer se putem njih pospešuje izbacivanje produkata razgradnje masti, jer bi u protivnom vrlo lako došlo do ponovnog taloženja masnog tkiva.

U toku tretmana ultrazvučne kavitacije dolazi do razvijanja toplote i trenja pa se dešava da se koža zagreje u zoni tretiranja, što može rezultovati blagim peckanjem. Posle kavitacije na koži se u većini slučajeva javlja blago crvenilo koje nestaje nakon par sati.

 

Koliko tretmana ultrazvučne kavitacije Vam je potrebno?

Koliko tretmana ultrazvučnom kavitacijom je potrebno određuje u prvom redu veličina i struktura masnih naslaga. U nekim slučajevima je potrebno svega dva, tri tretmana za potpuno otklanjanje masnih naslaga, dok je kod drugih potrebno i nekoliko ciklusa ultrazvučne kavitacije da bi se dobili dobri rezultati. Kombinovanjem ultrazvučne kavitacije i drugih metoda kojima se leči gojaznost daje još bolje rezultate za kraće vreme.

Trajanje jednog tretmana ultrazvučne kavitacije je oko jedan sat. Između dva tretmana je neophodno napraviti pauzu od sedam, osam dana kako bi organizam preradio oslobođene masne kiseline. Maksimalan broj tretmana u jednom ciklusu je šest. Između ciklusa je potrebno napraviti dužu pauzu, najmanje trideset dana kako se organizam ne bi suviše opteretio.

Kavitacija daje odlične rezultate u skidanju masnih naslaga i celulita lokalizovanih na butinama, kukovima, stomaku, nadlakticama. Već posle prvog tretmana obim stomaka se smanjuje za dva do četiri centimetra, dok se obim butina koriguje za jedan do tri centimetra. Odlični rezultati se postižu i pri uklanjanjanju pivskog stomaka kod osoba muškog pola putem ultrazvučne kavitacije.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar