Problemi kod kupovine kolica za bebe

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kolica Za Bebe, Cam Kolica

Kupovina kolica za bebe retko kada može da bude uspešno obavljena po principu „lako ćemo“. Budući ili novi roditelji tek kada se odluče za kupovinu shvate koliko razlika među kolicima ima. Tu su razni proizvođači, kao što su Cam-Neonanto, Chicco, Esprit, Baby Go i mngi drugi. O razlikama u modelima, ceni, težini, dimenzijama, sistemu za sklapanje mnogi i ne razmišljaju sve dok se ne suoče sa ogromnom ponudom u nekoj randnji ili u internet prodavnici.

Težina kolica za bebe

Težina je jedna od karakteristika o kojoj valja strogo voditi računa. Razlog je to što je teren takav da kolica često treba podići i preneti preko neke prepreke na putu ili uz i niz stepenice. Ako živite u zgradi bez lifta i kolica za bebe morate da čuvate u svom stanu, najvažnije je da ona ne budu teška. Uz to, dobro je poznato da naši trotoari često nisu ni blizu savršenog stanja, a bahato parkiranje je samo još jedan razlog koji će mladu mamu naterati da podigne i kolica i dete u njima i prenese ih nekoliko metara.

I tu uvek napravite poređenje više modela. Tačno je da lakša kolica imaju i neke mane, jer imaju manje točkove pa vožnja može da bude neudobnija po neravnom terenu, ali ako ćete ih svakodnevno nositi uz stepenice ili sanjima ulaziti u gradski prevoz, najvažnije je da njihova težina bude manja od 10 kilograma. Primera radi, moguće je naći Cam kolica za bebe koja su teška i manje od 6,5 kilograma. Njihov ram je od aluminijuma, a točkovi nisu od punjene gume, što je glavni razlog za to što su toliko laka. Naravno, Cam nije jedini proizvođač takvih kolica.

Zašto roditelji često biraju Cam kolica za bebe

Na našem tržištu su kolica koje proizvodi Cam – Neonanto dosta zastupljena. Razlog je to što je reč o poznatom italijanskom proizvođaču, koji ima bogatu ponudu za svačiji džep. Cam dečija kolica su dobrog kvaliteta, lepog dizajna (Italijani su čudo po tom pitanju) i prihvatljive cene. Pored dečijih kolica, Cam se bavi i proizvodnjom dubaka, auto sedišta i sličnih proizvoda. U mnogim radnjama možete videti da se prodavac odlučio samo za Cam kolica, upravo zbog toga što ljudi imaju poverenja u kvalitet ovog brenda.

Dimenzije kolica za bebe

Zašto su vam bitne dimenzije kolica za bebe? Bitno je da kolica za bebe mogu lako da stanu u prtljažnik vašek automobila, ali i u vaš stan. Na dimenzije kolica bitno utiče i mehanizam za sklapanje. Tako kolica za bebe koja imaju dve odvojene ručke uglavnom mogu da se skolpe po sistemu „kišobran“ i kada su sklopljene zauzimaju vrlo malo prostora. Logično je da kolica sa jednom ručicom za upravljanje ne mogu biti skloljena na taj način, pa samim tim zauzimaju više prostora.

Tako kada su zatvorena, neka od Cam dečijih kolica imaju dimenzije 37 cm/ 32 cm / 108 cm, što kupcima omogućava da ih relativno lako transportuju i čuvaju.

 

Bitno je i da mehanizam za sklapanje radi dobro i pre kupovine treba proveriti da li možete da sklopite kolica jednom rukom. Treba će vam.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar