Ultrazvučna kavitacija i ishrana - korisni saveti

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kavitacija, Ishrana

Dobro je poznato da je celulit večiti neprijatelj žena i pratilac savremenog načina života. Ako spadate u armiju žena koje celulit ipak nije zaobišao, onda ste sigurno dobro informisani o metodama koje se mogu koristi za njegovo lečenje i otklanjanje. Ili ste se upoznali sa njima preko novina, ili Vam je drugarica prenela svoja iskustva o nekom od njih .

Za koji god anticelulit tretman da se odlučite, imajte u vidu da nijedan neće dati adekvatne rezultate ako se ne pridržavate pravilnog režima ishrane. Poznata je činjenica da u zavisnosti od toga šta unosimo u organizam, takvo će nam biti i zdravlje. Zato budite pametne i pridržavajte se saveta stručnih lica kako bi izvukle maksimum iz svakog anticelulit tretmana koji izaberete.

Izabrali ste tretman ultrazvučne kavitacije – šta onda?

Ultrazvučna kavitacija je nešto što je trenutno „in“ kod tretiranja celulita, pa nije ni čudo što se kozmetički saloni utrkuju za pridobijanje što većeg broja novih mušterija. Tretman nije uopšte nelagodan niti može imati bilo kakve kontraindikacije na Vaše zdravlje, pa ga mogu koristiti sve zdrave osobe. Ipak, ne preporučuje se trudnicama, niti osobama sa bolesnom jetrom i bubrezima.

Ono što čini ovu vrstu tretmana  jednom od boljih je taj što su rezultai vidljivi već nakon prvog tretmana, pa se ženama brzo vraća samopouzdanje i postaju zadovoljnije i istrajnije u borbi protiv celulita.

Ako se odlučite za tretman ultrazvučnom kavitacijom terapeut će Vam sigurno predočiti plan ishrane kako bi rezultati bili što efikasniji. Objasniće Vam takođe da bi bilo poželjno da počnete i sa nekom vrstom fizičke aktivnosti.

Korisni saveti vezani za ishranu

Saveti koji će Vam biti od koristi kada počnete sa tretmanom ultrazvučne kavitacije:

Smanjite unos soli i šećera u organizmu. Preveliki unos soli može uticati na dehidriranje organizma, dok previše šećera povećava razmnožavanje masnih naslaga i njihovo skupljanje u potkožnom tkivu što utiče na nastanak celulita.

Takođe, preporučuje se obogatiti ishranu proteinama, a masti u potpuno izbaciti.

Grickalice i gazirane napitke odmah zaboravite. Svaki put kada nešto„gricnete“, masti se skladište, skupljaju i ne razgrađuju što samo dodatno pogoršava stanje Vaše kože koja je zahvaćena celulitom.

Pijte dovoljno tečnosti. Preporučuje se dnevni unos od 2 do 3 l vode kako biste izbacili toksine i pročistili organizam. Pored vode, možete konzumirati i prirodne čajeve. Predlažemo Vam upotrebu belog čaja koji je bogat antioksidantima što pozitivno deluje na čišćenje krvnih sudova i ubrzavanje metabolizma pa je idealan i za one koji bi da izgube koji kilogram.

Poželjno je da imate 3 obroka dnevno, dok je doručak nešto što nikako ne smete da preskočite. Ako naviknete organizam na redovne obroke, imaćete više energije, masti se neće skladištiti niti će se lepiti za kožu.

Obogatite ishranu namirnicama poput paradajza, spanaća, krastavaca, algama i drugim kvalitetnim proizvodima koji su puni vode i koji sadrže aminokiseline koje su važne za ubrzavanje metabolizma i skidanje masnih naslaga.

Ako budete dovoljno istrajni i uporni, pozitivni rezultati su zagarantovani.

Želimo Vam puno sreće!

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar