Kako odabrati pravu auto školu?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Auto Škola, Saveti

Ima puno razloga zbog kojih većina ljudi poželi da nauči da vozi. Stoga i ne čudi što čim se stvore neophodni uslovi, a to su pre svega dovoljno novca, ali i godina na prvom mestu, prvo što uradite jeste da počnete da se raspitujete o tome koja od mnogih auto škola ima najbolju ponudu za vas.

Tu se javljaju prvi problemi, jer ne gledaju svi isto na važnost obuke, a samim tim i na uslove koji im se nude. Uzimaju se u obzir različiti kriterijumi, i to uglavnom oni koji su za nas lično bitniji, ali kad je auto škola u pitanju, odnosno kvalitet koji se nudi, oni ne govore mnogo.

Kako proceniti kojim se kriterijumima treba voditi, a šta treba da bude samo želja koju bi valjalo ispuniti, kako razdvojiti ove dve strane i ne dati prednost pogrešnoj?

U blizini je kuće, a pritom je i jeftino – da li je samo to važno?

Najčešća greška koju po pravilu svi prave jeste da pri biranju između auto škola izaberu onu najjeftiniju, sa najviše raznoraznih pogodnosti. Još ako je u blizini kuće, imate osećaj da su se sve kockice poklopile.

Ali da li je to baš tako? Naravno da nije, jer koliko god ispunjavanje ovih uslova vas čini zadovoljnim, na planu same obuke, oni vam neće značiti mnogo. Jer nijedan od ovih kriterijuma ne znači vam ni da ste izabrali mudro, ni da ćete dobiti najbolju uslugu. Ustvari, osim povoljnosti po vaš kućni budžet i lakšeg uklapanja u vaš dnevni raspored, ovako izabrana auto škola ne podrazumeva ništa više.

Nema razloga zbog kojih biste mogli zasigurno očekivati da ćete dobiti sve ono što očekujete od obuke vožnje, a to je prvenstveno sigurnost u sebe i osećaj da ćete stvarno savladati vožnju. Logično je da vam niko ne može garantovati da je neka auto škola zaista najbolji izbor i naravno da ne mora da znači da ako je nešto povoljno da to po pravilu ne vredi puno, ali ipak morate se upoznati sa svim stranama priče.

Dakle, podjednako važno, ako ne i važnije od toga na koliko rata ćete plaćati vožnju, trebalo bi ipak da vam budu utisci vaših poznanika u vezi određene auto škole. A šta oni imaju da vam kažu u pogledu automobila kojima auto škola raspolaže ili o instruktorima?

Da li su oni bili zadovoljni pruženom uslugom i da li bi vam preporučili istu školu ili su pak mišljenja da je sam instruktor bio neprofesionalan? Možda postoje i neke druge poteškoće na koje su u toku obuke nailazili, a na koje ih niko nije mogao upozoriti. Baš iz tih razloga njihovi saveti i preporuke bi vama trebalo da budu dragoceni i valjalo bi da ih uzmete u obzir.

Naravno, ako se poklopi njihovo lepo iskustvo sa stavkama poput cene, plaćanja na odloženo ili činjenice da je auto škola blizu vas, tim još bolje. Ali i ako se ne poklapaju, gledajte da li vam je bitnija sigurna i proverena informacija ili pak samo pogodnosti. To je ipak samo na vama, a znamo da ćete umeti da odaberete ono pravo.

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar