Moderan nameštaj za kupatilo

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Činjenica je da uređenju i estetici kupatilla ponekad posvetimo premalo pažnje. Odnosno oko svih ostalih delova stambenog prostora se trudimo više, u smislu da nastojimo da ugodimo sebi, sopstvenim željama i prohtevima. Kada na red dođe kupatilo, često se fokusiramo samo na funkcionalnost, dok zanemarujemo estetiku.

Razlozi za to su različiti – kupatilo je malih dimenzija;naš strah da će se izgubiti na ekonomičnosti i praktičnosti; pretpostavka da je dobar, moderan nameštaj za kupatilo skup i da je to čist luksuz. Ubedićemo vas da ne mora da bude tako.

Bela boja je uvek u modi

Beli nameštaj za kupatilo je klasičan izbor i uvek pun pogodak. Sa njim ćete najmanje moći da pogrešite, najlakše ćete ga uklopiti i najdostupniji je. Fantastično se uklapa uz sve boje pločica, čak i uz bele. Ukoliko se kombinuje belo sa belim, samo bi trebalo uz nekoliko trikova razbiti malo taj prostor kako ne bi bio jednoličan.

Naš predlog su, recimo, pločice do polovine zida i boja zida umirujuće zelena. Time ćete postići efekat „oaze“, odnosno, napravićete sopstveni spa ugođaj. Zatimm, vaš beli nameštaj za kupatilo može delovati vrlo ekskluzivno u kombinaciji sa zlatnim detaljima – zlatni okviri, zlatne ručice ili držači za peškire i čaše.

Mat varijante su atraktivne

Poslednjih godina su mat boje vrlo popularne. Čak se pločice u kupatilu često postavljaju u toj varijanti. Ako se opredelite za nameštaj za kupatilo koji je u mat verziji, moraćete samo da pažljivo uklopite tonove i videćete koliko vaš prostor može biti atraktivan. Naš predlog je da, ukoliko kupujete mat nameštaj za kupatilo i montirate ga na bele pločice gledate da on bude crn. Ta klasična kombinacija boja uvek je siguran izbor.

Preporuka je samo da nameštaj za kupatilo u tom slučaju bude bez ručica, detalja, šara ili bilo čega sličnog. Za one koji baš prate modu matirane crvene ili zagasito narandžaste nijense nameštaja su odlično rešenje. Te nijanse same po sebi zrače, pa vam nikakvi „posebni efekti“  neće biti potrebni. Ove dve boje fantastično se uklapaju i sa sivim tonovima, pa i to možete imati u vidu.

Drvo pruža toplinu

Nameštaj za kupatilo od drveta je idealan i za mala i za velika kupatila. Ukoliko ste ograničeni prostorom, fantastičan efekat ćete postići ako na, recimo, bele pločice montirate drveni nameštaj za kupatilo. Pošto je drvo materijal koji dominira u većem delu stambenog prostora, vizuelno ćete i svoje kupatilo pridružiti tom prostoru i na taj način ga učiniti većim, tj. delom jedne kompaktne celine.

Nameštaj se ipak bira po meri kupatila, pa imajte u vidu, da na malom prostoru odlično pristaju ugaone police, tanke vertikale, viseći ormarići sa ogledalom i lavabo sa ormarićem. Neka bar neki od tih delova bude otvoren ili poluotvoren, kako bi prostor mogao da diše. Ukoliko nameštajem za kupatilo u boji drveta opremate veći prostor, možete ubaciti neki masivni komad nameštaja, na pr. komodu dobre izrade, koja će delovti kao da je od punog drveta. Čak i tamniji tonovi će se idealno uklopiti i u vašem kupatilu delovaće vrlo moćno.

 

 


Komentarisanje je isključeno.