Šta su makazaste platforme?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Za razliku od tipa nosača EVP, makazaste platforme nemaju teleskop ili sposobnost rotacije. Mehanizam za podizanje jedinice je upotreba povezanih, sklopivih nosača u unakrsnom uzorku. Makazaste dizalice ili platforme mogu biti samohodne, montirane i iumaju opcione podupirače ili stabilizatore.

Postoji pet vrsta makazastih platformi koje su ukratko opisane u nastavku.

 - hidraulična makazasta platforma

 - dizel makazasta platforma

- električna makazasta platforma 

- makazasta platforma za težak teren

- pneumatska makazasta platforma

S obzirom da postoje različite makazaste platforme, cena im varira od mnogo faktora

Kada su u pitanju makazaste platforme cena istih zavisi od faktora, kao što su tip lifta, izvor energije, maksimalni doseg i maksimalna težina koju lift može da nosi. Ako kupujete nove makazaste platforme cena je očekivano viša u odnosu na polovne koje možete pronaći. Ako želite da uštedite novac razmislite o kupovini polovnih makazastih platformi. Kada kupujete polovne makazaste platforme cena je znatno jeftinija, naravno, u zavisnosti od toga koliko je lift star, koji je tip lifta i drugih karakteristika i specifikacija. 

1. Hidraulične makazaste platforme

Pokreće ih električni motor ili kompresovani vazduh, mogu se koristiti unutra i napolju. Hidraulična tečnost se ili gura ili odvodi iz cilinstra u cilinsar omogućavajući makazastom podizaču da se podigne ili spusti po potrebi. Hidraulične makazaste platforme se preporučuju za rad u skladištima, na gradilištima i infrastrukturnim projektima.

  2. Dizel makazaste platforme

Makazaste platforme sa dizel pogonom pokteću klasični dizel motori. Nisu ekološki prihvatljive kao njihove električne kolege jer su bučni i emituju štetne izduvne gasove tokom rada. Dizel makazaste platforme du generalno opremljene većim platformama i preporučuju se za rad na otvorenim gradjevinskim projektima, dobro provetrenim unutrašnjim prostorima i gde buka motora neće ometati komunikaciju izmedju zaposlenih. 

  3. Električne makazaste platforme 

Napajane električnim baterijama, a ne motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, električne makazaste platforme su ekološki gledano prihvatljivije. One su idealno prilagodjene za rad u zatvorenom prostoru zbog nedostatka izduvnih gasova i buke tokom rada. Električne makazaste platforme su uglavnom manje, manje glomazne i imaju male uže platforme od svojih kolega koji rade na dizel motor. Dok rade, unutrašnje jedinice su često opremljene gumamakoje ne ostavljaju tragove kako bi se sprečilo oštećenje poda prilikom rada.

  4.Makazaste platforme za težak teren

Makazaste platforme za težak teren su specijalizovane mašine koje nude povećanu snagu za rad u teškim spoljašnjim okruženjima. Obično se napajaju preko dizel motora sa sagorevanjem ili benzin motora kako bi obezbedili neophodnu snagu za rad na neravnom terenu i podizanje teških tereta. Oni pružaju poboljšane nivoe vuče i brzine kretanja potrebne za stabilno kretaje po velikim gradilištima.

5. Pneumatske makazaste platforme

Pneumatske makazaste platforme imaju vazdušni pogon bez električne ili hidraulike, što rezultira neverovatno čistim liftom bez održavanja. Oni koriste samo vazdušni pritisak za podizanje i spuštanje, što ih čini idealnim za operacije koje treba da budu ekološki prihvatljive i da smanje ugljični otisak.

Prednosti korišćenja makazastih platformi

 

Korišćenje makazastih platformi na gradjevinskim i drugim projektima ima višestruke prednosti. Sa visinom dizanja do 16 metara one pružaju radnicima mogućnost da dostignu područja koja bi inače bila nepristupačna. Radnici mogu dobiti pristup teško dostupnim područjima da bi završili održavanje, popravke ili čišćenja.


Komentarisanje je isključeno.