Zašto su danas patike tako popularan komad obuće?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Namena patika nije uvek bila ista, one su ranije isključivo bili komadi namenjeni za bavljenje sportskim i rekreativnim aktivnostima. Danas je situacija potpuno drugačija. One se nose u svakodnevnim odevnim kombinacijama i životnim aktivnostima i izazovima. 

Glavna prednost je u njihovoj udobnosti i komfornosti. Osim toga tržište je preplavljeno raznim modelima, dezenima, veličinama, oblicima i bojama i lako je naći uklopljive modele za svaki stil. To znači da svako može naći svoj savršen model.

Kada je moda u pitanju počeci  ove vrste obuće se vezuju za 1970-e godine kada je počela masovnija proizvodnja i šira upotreba za razne namene, a vrhunac svoje popularnosti doživele su krajem 20. veka. 

Udobnost pre svega

Kao što je već pomenuto jedan od glavnim razloga za ekspanziju popularnosti, masovnu proizvodnju i široku upotrebu jeste udobnost. Savremen život i ljudske aktivnosti prate razni svakodnevni izazovi i uz udobnu obuću kroz sve to se prolazi lakše.

Nose se u šetnjama, na poslu, odlasku na fakultet ili školu, a u nekim varijantama i u izlascima u grad na svirke ili druženja u kafiću. 

S obzirom na dostupnost modela lako se uklapuju uz svaki stil i odevnu kombinaciju. 

Udobnost zavisi od kvaliteta ipak pa se to može osigurati kupovinom svetski poznatih brendova, plaćanjem veće cene za dobar proizvod i prethodno iskustvo u korišćenju određene marke. Jedna od modela koji se upravo po ovim karakteristikama izdvajaju i na našem ali i na svetskom tržištu su upravo ženske Premiata patike

Sinonim za komfor, udobnost i jedinstvenost – Premiata patike

Ženske Premiata patike su toliko posebne da ne mogu proći nezapaženo. Karakteriše ih visoka komfornost tokom nošenja i visok kvalitet koji se vezuju za njihovu dugu istoriju proizvodnje, način izrade i italijansko poreklo. 

Upravo u raznim modelima ženskih Premiata patika možete naći onu pravu i istinsku lepotu različitosti jer one inspirišu svakog ko ih nosi. Njih  karakteriše i svestranost i unikatnost što omogućava da ih nosite u brojnim prilikama. Ženskim Premiata patikama učinićete odevne kombinacije jedinstvenim i šarmantnim.

Ovaj brend je svetski poznat, prepoznatljiv i cenjen što je prepoznalo i naše tržište s obzirom da ga možete naći i na našim prostorima. Sam brend Premiata okrenut je ka budućnosti i mnogi smatraju da oni idu korak ispred vremena diktirajući time stil i zadajući domaći zadatak svima. 

Lako se uklapanju uz različite stilove i odevne kombinacija

Ovo je još jedan u nizu razloga zbog kojeg je ova vrsta obuće stekla tako veliku popularnost danas. Raznovrsnost modela i proizvođača koji inspiraciju crpe iz raznih segmenata života i rada ljudi doprinele su tome da današnje savremene modele možemo nositi i na posao, putovanja i druge važne događaje. 

Lako se mogu kombinovati uz pantalone, majice, košulje i ostale vrste bluzica, ali odlično idu i u  uz halijne, suknje i naravno trenerke, šorceve i helanke. 

Osim toga ovu vrstu obuće najčešće nosimo u toku godine, kako tokom proleća i leta, tako i tokom prelaznih perioda od toplijih ka hladnijim danima i obrnuto. Potrebnu su za sve vrste treninga ali se i tu mogu razlikovati različiti modeli. 

 


Komentarisanje je isključeno.