Šta su vrece za spavanje bebe i kako se mogu koristiti

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Bilo da je u pitanju avantura na otvorenom pod zvezdama ili spavanjac u toplom domu, vreća za spavanje je neophodna za svaku porodicu koja ima malo nemirnu bebu koja nemirno spava i tako i sebi i roditeljima pravi "žurke".  Pre nego što krenete sa kupovinom vreće za spavanje bebe, važno je sagledati svaki detalj, posebno ako je namenjena vašoj deci, ne rizikujte da napravite pogrešnu kupovinu. 

Šta je vreća za spavanje bebe?

To je u suštini dizajnirana vreća za bebe koja se može nositi i koja će bebama pomoći da održi prijatnu temperature tela preko noći. Takođe, eliminiše potrebu za dodatnim ćebadima. Tolika je njihova popularnost da ih ima mnogo dostupnih na tržištu, od vreća za spavanje za povijanje novorođenčadi, do onih koje pomažu vašoj bebi da pređe na samostalno spavanje. Deblje ili tanje za prolećne dane ima ih raznih modela i raznih materijala.

Kada da kupim vreću za spavanje bebe?

Vreću za spavanje bebe možete uzeti od bebinog trećeg meseca mada neki roditelji kupuju ranije. Kako temperature počnu da padaju kako jesen nastupa, potok krenu zimski dani ili kada sunce počinje da bude češći posetilac u proleće – možda je to  vreme za kupovinu i upotrebu vreće za spavanje bebe.. Ideja je da obezbedite da vaša beba ima dovoljno slojeva i topline da bi joj bilo udobno i toplo – bez rizika da se pregreje.

Kako da procenim da li je bebi vruće u vreći za spavanje bebe?

Ako joj je vrat vlažan, možda je previše vruća. Evo nekih smernica kako odrediti pravu temperaturu u kombinaciji sa vrećom za spavanje bebe.

Soba ispod 14 stepeni : Koristite deblju vreću za  spavanje bebe, sa pamučnim bodijem i odelom za spavanje. 

Prostorija ispod 16 stepeni : Koristite deblju vreću za spavanje bebe sa pamučnim bodijem i odelom za spavanje.  

Soba na 17-21 stepen : Koristite deblju vreću za spavanje bebe sa pamučnim bodijem. 

Soba na 22 do 25 stepeni : Koristite tanju vreću za  spavanje bebe sa pamučnim bodijem. 

Prostorija iznad 25 stepeni: Koristite vreću za bebe od muslina i bodi sa kratkim rukavima. One su idealne za veoma toplo vreme i letnji odmor u inostranstvu.

Oblik vreće za spavanje bebe

Na tržištu postoje različiti modeli. Glavne razlike vreće za spavanje su uglavnom date oblikom: kao vreća za spavanje I kao ćebe za spavanje


Drugi tip je pravi jorgan kojim možete da se pokrijete i ispod čaršava, dok prvi model vreće omogućava da dete ubacite u vreću za spavanje i zatvorite je rajsferšlusom. Izbor vreće za spavanje za vaše dete je čisto lični I zavisi za koji uzrast  bebe kupujete vreću za spavanje i koje godišnje doba je u pitanju.

Veličine vreća za spavanje za bebe

Obično, vreće za spavanje za bebe dolaze u tri veličine:

0 - 6 meseci

6 - 18 meseci

18 - 36 meseci

Za kraj…

Vreća za spavanje za bebe može ukloniti stres nakon spavanja  i pomoći vašem mališanu da lakše zaspi I isto tako da odmorniji i raspoloženiji bude tokom novog dana. Stvaranje savršenog okruženja za spavanje za vašu bebu će pomoći da se obezbedi najbolji mogući noćni san za bebu, što zauzvrat može značiti I za vas. 






Komentarisanje je isključeno.