Kakav lepak za keramiku treba koristiti?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Da biste otpočeli posao ugradnje keramičkih pločica, najpre treba da pripremite podlogu. Od nje najviše zavisi kakve ćete pločice lepiti, na koji način i čime. 

Prilikom izbora keramičkih pločica potrebno je voditi računa i o izboru lepka kojim će se one lepiti. Ne možete koristiti isti lepak za lepljenje keramičkih pločica u kupatilu i onih u hodniku. U kupatilu je prisutna veća vlaga i veći je protok vode, nego u hodniku. Shodno tome, treba koristiti lepak koji odgovara određenom tipu postavljanja keramičkih pločica.

Jači i kvalitetniji lepak ćete koristiti za lepljenje keramike u kuhinjama ili kupatilima. Tako će pločice biti otpornije na vlažnost i vodu. Isto važi i za lepljenje keramičkih pločica u spoljnim uslovima. Na terasama, balkonima, bazenima i sličnim mestima sa nižom temperaturom, bitno je osigurati pločice od pucanja ili odlepljivanja. 

Lepak za keramiku treba pažljivo birati. Najbolje je da izaberete onaj koji je adekvatan za prostor, zid ili pod na koji ga nanosite.

Iako je njegova osnovna funkcija lepljenje pločica, ne treba zanemariti ni ostale. On, takođe, mora zaštititi keramiku od pucanja, odlepljivanja i obezbediti pločicama što duži rok trajanja. Samo takvim, temeljnim radom, dobićete učinkovite rezultate.


Zašto je brend Maxima rešenje za siguran kvalitet?


Proizvodnja je započeta krajem prošlog veka i ograničavala se na užu, porodičnu delatnost. Tokom godina, ona se proširila i kompanija je dostigla ozbiljan kvalitet. Danas se Maxima smatra jednim od vodećih brendova građevinskog materijala.

Može se pohvaliti velikim izborom proizvoda koji se koriste za završne građevinske radove. Proizvodi razne farbe za zidove, pomoćna sredstva za uređivanje podloga, raznovrsne lepkove, prajmere, maltere, premaze i dr. Uz oslonac na želje i potrebe potrošača, Maxima teži da stvori najkvalitetnije i lako dostupne proizvode.

Kada oblažete prostoriju keramikom, potrebni su vam razni materijali i alati. Sve materijale za keramiku možete naći u Maximi. Tu se nalazi veliki izbor lepkova za keramiku, fug masa, masa za ravnanje površine i hidroizolacionih premaza.

U zavisnosti od vrste i upijajućeg svojstva podloge, spoljašnje ili unutrašnje upotrebe i temperature, postoje različiti lepkovi za keramiku. Maxima nudi 5 vrsta, koji odgovaraju uslovima u kojima se koriste. U skladu sa time, možete birati Interior, Flex, Plus, Elastic ili Elastic White lepak za keramiku.

Ako vam neravne površine otežavaju postavljanje keramike, postoji masa koja će ih lako iznivelisati. Kompanija Maxima poseduje Samoliv, kvalitetnu masu za izravnavanje podova, posle čije primene neravne površine postaju glatke. Na takve podove se lako mogu nalepiti keramičke pločice. Ova masa se naročito koristi u prostorijama sa ugrađenim sistemima podnog grejanja i stavlja se ispod sloja podne obloge.

Kada izlepite keramičke pločice, na redu je fugovanje. Fugalin, proizvod brenda Maxima, namenjen je i za spoljašnju i unutrašnju upotrebu. Njime se fuguju zidne i podne pločice, različitih materijala. U Maximi postoje različite nijanse ove mase, tako da možete birati u skladu sa vašim ukusom.

Kada sprovodite završnu fazu radova na vašem objektu, ne morate brinuti da će nešto zafaliti. Brend Maxima nudi sjajan izbor proizvoda potrebnih za takve radova. Na vama je samo da se dobro informišete o tome šta vam je tačno potrebno. Tako ćete odabrati odgovarajuće materijale i uspešno završiti i najkomplikovanije poslove.




Komentarisanje je isključeno.