Zašto su reklamne majice višestruko praktične?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Uspeh određenog brenda umnogome zavisi od načina promovisanja, stoga se marketinške tehnike svakodnevno unapređuju i razvijaju. Nastaju sasvim nove ideje na tom polju, no katkada su i one odavno znano vrlo delotvorne, kao što je slučaj sa reklamnim majicama.

IZ SPEKTRA PROMOTIVNIH ARTIKALA

Brojni svakodnevno upotrebljivi proizvodi neretko bivaju iskorišćeni i u promotivne svrhe, a to omogućuju različite tehnike štampe. Razvoj tehnologije direktno uslovljava i napredak štampe i različitih mogućnosti štampanja na sve većem broju materijala. Na već postojeće proizvode štampom se nanose željeni sadržaji: natpisi, ilustracije, logoi firmi, specifične poruke, krilatice, slike i dr. U takve svrhe upravo se često koriste predmeti koji su i inače korisni, poput olovaka, svezaka, teftera, notesa, upaljača, šolja, pa sve do kišobrana, šatora i suncobrana. Međutim, posebno su zanimljive reklamne majice, koje mogu biti i vrlo atraktivne i svakako dugo nosive. One su posebno praktične kada su deo uniforme radnika različitih firmi ili ugostiteljskih objekata.

EFEKTAN NAČIN PROMOCIJE

Za razliku od reklama u medijima ili na internetu, koje možemo i da previdimo ili preskočimo, promocija preko upotrebnih artikala vrlo je efektna jer je i nesvesno opažamo i pamtimo. To je posebno prisutno kada su u pitanju reklamne majice. One se nose tokom obavljanja posla ili pak namenski prave za različite manifestacije, sajmove ili sportske događaje, festivale, predstavljajući pokretnu reklamu, lako uočljivu, koja sve zainteresovane kupce, klijente ili moguće saradnike može privući. Otuda se kraj logoa brenda na reklamnim majicama nalaze, pored imena i adrese, i kontakt podaci, telefoni, imejl-adresa, adresa sajta ili nazivi profila na društvenim mrežama.

IZRADA PREMA ZAHTEVU

Budući da su reklamne majice unikatni proizvodi, one se prave namenski, prema meri, željama, smernicama i potrebama klijenata. Mogu se poručiti u različitim štamparijama koje se bave štampom na tekstilu, gde, osim štampanog dela, biramo i boju, dizajn, model, materijal, pa čak i brend majice. Iako sami možemo osmisliti kako će izgledati otisak, specijalizovane štamparije nude i opciju da to učine za nas. Svakako, na ovaj način možemo otelotvoriti brojne ideje i kreacije i pokazati se u svojoj originalnosti.

Najčešće su posredi takozvane polo majice ili klasične muške, ženske ili dečje majice na kratke rukave, pri čemu ženske mogu biti i strukirane, ali mogu biti i dugih rukava, bez rukava. Boja je takođe mnogo, ali se najčešće biraju bele jer čine neutralnu podlogu, iako se možemo opredeliti faktički za bilo koju nijansu. Naknadnom štampom ona će biti specijalizovana i jedinstvena.

RAZLIČITE TEHNIKE ŠTAMPE

Postoji više vrsta tehnika štampe zahvaljujući kojima obične majice postaju reklamne, kao što su sito štampa, digitalna, sublimaciona, pomoću digitalnog veza i druge. Vrsta štampa i specifični zahtevi svakako će uslovljavati i cenu reklamnih majica, no najbitnije je da štampa bude postojana i da se intenzitet boja i aplikacija ne naruši s vremenom, prilikom nošenja i pranja.

Ukoliko želite da promovišete svoj brend, svoju firmu ili uslugu koju pružate, ulaganje u reklamne majice definitivno je pametan i praktičan potez. One, osim što su efektan promotivni artikal, bivaju vrlo koristan predmet, a mogu izgledati vrlo moderno.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar