Dizajneri enterijera preporučuju – osvežite zidove ovog proleća!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Svako teži da ima udoban i lepo sređen stambeni prostor u kojem će uživati sa  svojim ukućanima. Za male promene enterijera ne morate da potrošite veliku sumu novca. Nekada i malo ulaganje u stan može imati zadivljujući efekat kada je uređenje u pitanju. 

Ukoliko su vam zidovi jednolične boje, proleće je idealno vreme da ih prefarbate u neku drugu nijansu i potpuno promenite izgled svog dnevnog boravka ili neke druge sobe. 

Umesto belih zidova odlučite se za neutralne boje 

Beli zidovi u stanu su i dalje klasika, a nekada enterijer mogu učiniti potpuno jednoličnim i monotonim. Budite dovoljno slobodni i eksperimentišete sa bojama. 

Za početak, napravite jasan plan kada je odabir boje zidova u pitanju. Uzmite u obzir nameštaj koji imate u stanu jer je važno da se lepo uklopi sa novom bojom zida. Svetlo siva, mint zelena kao i bež boja mogu biti vaš izbor ovog proleća.

Fototepete oplemeniće svaki prostor

Apsolutni hit zadnjih nekoliko godina kada je dekorisanje zidova u pitanju jesu fototapete. Na tržištu ih možete pronaći različitih boja i dezena, od samolepljivih do onih koje se rade po meri. Posebno su interesantne tapete sa efektom zida ili cigle, naročito za one koje vole nešto rustičniji izgled enterijera. 

Mnogi se odlučuju za oblaganje zidova tapetama u dečijim sobama, sa omiljenim crtanim likovima svojih mališana. 

Reč je o praktičnom načinu dekorisanja zidova jer tapete u svakom trenutku možete da skinete bez bilo kakvog oštećenja ili prljanja zida pa vam dodatno krečenje neće trebati. 

Slike na zidovima osvežiće svaki vaš kutak

Da biste osvežili prostor u kojem boravite ne mora da znači da će vam trebati farba i četka. Čak i neki ukrasi koji se kače na zid mogu dati posebnu notu i ulepšati svaki enterijer. Slike na platnu, umetnička dela, ramovi za slike samo su neki od načina kako da bez prevelikog ulaganja učinite neku promenu u svom stanu. 

Nova polica upotpuniće prazan zid

Police takođe mogu oplemeniti vaš omiljeni kutak u kojem provodite najviše slobodnog vremena bilo da je to u pitanju dnevni boravak ili radna soba. Ako ste ljubitelj knjiga, dodatna polica na zidu će imati dvostruke benefite. Imaćete više prostora za svoja omiljena štiva dok će sa druge strane zid biti upotpunjen novim dekorativnim elementom. 

Naročito su praktične ugaone police jer ne zauzimaju mnogo mesta, a na njih pored knjiga možete staviti i neki ukrasni predmet poput svećnjaka, rama za slike i sl.

Efektno ogledalo za luksuzniji i moderniji izgled

Ako preferirate elegantan i sofisticiran izgled enterijera onda nikako ne biste smeli da zaobiđete ogledalo kao dodatni detalj u vašem domu. U slučaju da vam je plafon u dnevnom boravku visok, savršen izbor može biti veliko četvrtasto ogledalo viktorijanskog stila. 

Za naglašavanje nekog prostora, dizajneri preporučuju da na zid postavite nekoliko ogledala u nizu. Isto tako, trebalo bi izbegavati da to bude baš ono mesto gde se najviše prolazi. 

Na vama je pronađete način kako da uz malo truda promenite trenutni izgled  zidova. Nadamo sam da će vam neki od gore pomenutih saveta biti od koristi.


Komentarisanje je isključeno.