Do holivudskog osmeha uz pomoć vinira za zube

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Želja i potreba svakog čoveka je zdrav i lep osmeh, pravilnog niza i belih zuba. Ukoliko se to ne može postići sa svojim zubima, estetska stomatologija je poprilično napredovala, da postoje različiti načini postizanja željenog cilja izgleda zuba. Za tajnu postizanja lepo oblikovanih zuba i blistavog osmeha, tzv. hollywood smile, svi su čuli. Prepoznatljiv osmeh korišćen je najviše od strane glumaca iz Holivuda, koji su na svojim filmskim promocijama pokazivali široke i glamurozne osmehe. Na taj način, ovaj moderni trend se proširio po čitavom svetu, jer je lepota osmeha nešto se ne može nadoknaditi. 

Osim lepote, zdravi i blistavi zubi odavno su postali simbol vašeg karaktera, samopouzdanja i harizme, a njihov pozitivni uticaj na zdravlje čitavog organizma je više nego značajan. 

Jedan od načina postizanja bisernih zuba, pravilnog niza bez praznog prostora između njih je uz pomoć malih navlaka koji su poznati pod nazivom viniri za zube

Na koji način viniri za zube doprinose lepoti osmeha?

Viniri ili fasete za zube predstavljaju tanke navlake u vidu ljuspica, pomoću kojih se veoma jednostavno postiže željeni efekat idealnog zubnog niza. Svaka faseta se postavlja na zasebni zub i to prevashodno na prednje zube, koji su vidljivi prilikom smejanja. Suština postavljanja faseta je u korekciji oblika, položaja, boje i vidljivosti prednjeg nizs zuba, a sve radi postizanja lepog osmeha.

U estetskoj stomatologiji koriste se dve vrste vinira, koji se razlikuju po materijalu od kojih se izrađuju – to su kompozitni i keramički viniri. Koja će se vrsta faseta primeniti, zavisi od oralnog stanja usta, vilice i zuba pacijenta. 

Keramički viniri ili fasete odlikuje velika čvrstoća i otpornost, a nose naziv po materijalu od koga se prave. Sloj keramike koji dominira kod ovog tipa faseta je kvalitetniji, vremenom ne menja boju, pa samim tim spada u bolja rešenja pri korigovanju osmeha. 

Kod kompozitnih vinira odlike su brža ugradnja i postavljanje i veoma dobri rezultati izgleda zuba, međutim, vremenom može doći do promene njihove boje i to na kontaktu sa matiičnim zubom.

Za koji god tip vinira da se odlučite, potrebno je da znate da osim jednostavnog postavljanja i veoma lakog održavanja, viniri imaju velikih prednosti:

  • doprinose lepšem osmehu 

Već smo napomenuli da je glavna odlika vinira korigovanje svih nepravilnosti zuba, koje podrazumevaju njihov položaj, boju, oblik i veličinu. Viniri su jedino rešenje i u slučajevima kada izbeljivanje zuba nije dovoljno da bi se postigla željena i izjednačena nijansa zuba. 

  • uz pravilno održavanje i čuvanje, viniri predstavljaju dugotrajno rešenje

Vođenje oralne higijene je apsolutno obavezno, ukoliko želite da sačuvate lep i blistav osmeh. Na taj način, viniri vam mogu dugo trajati i biti veoma korisna investicija. Loše životne navike, kao što je konzumiranje cigareta, mogu oštetiti i smanjiti životni vek faseta. 

Ko je najbolji kandidat za postavljanje vinira?


Ne postoji starosna granica za ugradnju vinira, a kandidati su sve osobe koje žele da doprinesu lepšem osmehu i većem samopouzdanju. Ipak, da bi se izvršila ova jednostavna procedura, prethodno se mora obaviti detaljan stomatološki pregled i sanirati karijes, ukoliko ga ima.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar